LMZ Široki Brijeg

Večeras se igra veliko polufinale pred sigurno punim tribinama u Klancu

03.08.2018.
u 07:35

U srijedu su odigrane dvije posljednje utakmice osmine finala 19. malonogometnog turnira Lige mjesnih zajednica Širokoga Brijega. Bivši višestruki osvajači ovog natjecanja Turčinovići, malo neočekivano (ali zasluženo), ispali su protiv “nadahnute” momčadi Desne obale - 2:5. Bila je to zanimljiva utakmica.

Raspoloženi Damir Hrkać

Tri puta za “dešnjake” pogodio je Damir Hrkać, a po pogodak su zabili Robert Hrkać i Antonio Kolobarić, dok je dvostruki strijelac za Turčinoviće bio Ivan Bubalo. Susjedi Trn i Čerigaj odigrali su “šahovsku” utakmicu. Igralo se tvrdo pa publika na toj utakmici nije vidjela mnoštvo pogodaka. Završilo je 1:1 (Josip Stojanović za Trn, Franjo Pavković za Čerigaj). Više sreće, (valjda i umijeća) prilikom izvođenja šesteraca imao je Čerigaj i slavio 5:4.

Očekuje se spektakl

Rasno je svladalo Ciglanu Gradac 4:2. Karlo je Kvesić zabio tri gola, Matej Skoko četvrti za Rasno, dok su za Gračane zabili Marko Čuljak i Zvonimir Ćavar. Sinoć su igrali Čerigaj i Desna obala. Pobjednik će večeras u polufinalu igrati protiv Rasna, dok će bolji iz susreta Jare - Lijeva obala igrati večeras u polufinalu protiv boljeg iz sudara Dobrkovići - Kočerin.

Kočerinjani i Dobrkovćani uoči početka turnira “vrijedili” su kao glavni favoriti za naslov, ali ždrijeb je bio takav..., netko je (prerano) morao otpasti. Bilo kako bilo, turnir se približio kraju.

- Večeras ćemo saznati tko će u velikonogometno finale na Pecari. Tko god ga bude igrao, očekuje se istinski nogometni spektakl, kao što je spektakl bio uvijek kada su igrana finala. Datum finala još nije “tvrdo” određen, ali vjerojatno će se igrati 17. kolovoza, dva dana nakon Velike Gospe - rekao nam je Mirko Lugonja, jedan od članova Organizacijskog odbora Lige mjesnih zajednica Široki Brijeg.

Na pitanje je li bilo problema u mjesec dana od kada se igra turnir, Lugonja kaže:

- Bilo ih je, ali to su uobičajeni problemi. Prije bih rekao kako je bilo sve u redu... Problem (ako je to problem) je bio s ne baš dobrom posjećenošću na početku turnira (SP u Rusiji, loše vrijeme - op. a.). Prikazani nogomet bio je dosta dobar, uzbudljiv, s puno pogodaka, a to publika voli. Zadnjih večeri tribine su dobro ispunjene. Da, bilo je primjedbi na suce, ali to je već “klasika”, kao i svake godine. Osobno mislim da suci pošteno rade svoj posao, pogreške su plod slučaja, ne namjere, rekao je Lugonja i poželio da tako ostane do kraja turnira...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije