mali nogomet

Večeras finale Lige Hercegovine

26.08.2016.
u 09:00

Večeras se igra veliki finale završnice Lige Hercegovine. Utakmica i naslov koji znače veliki prestiž, slavu i Večernjakov pehar i ovaj će put biti nešto više od nekog malonogometnog finala. Polufinalne utakmice trebale su biti odigrane kasno sinoć, a tko god završi u finalu (Međugorje, Jasenica, Predgrađe ili Vidovo Polje), sigurno će se za taj plasman morati pošteno namučiti.

Odličan revijalni susret

Raspored finalne večeri je sljedeći. Cijeli program počinje malim finalem - utakmicom za 3. mjesto. S obzirom na snagu momčadi koje igraju u polufinalu, od dva sastava koja budu igrala za 3. mjesto sigurno se može očekivati dobra utakmica. Susret za 3. mjesto počinje 20 sati. Veliki mamac za publiku trebala bi biti i revijalna utakmica veterana Brotnja i Zrinjskog. Neki od starijih majstora definitivno imaju što ponuditi publici u Krehinu Gracu, a iz nekadašnjih dana ove dvije momčadi su gajile i svojevrsni rivalitet. Veliki finale na rasporedu je u 22 sata. Tko god i osigura plasman u finale, sigurno će biti u stanju ponuditi dobru utakmicu.

Vrijedi istaknuti i to kako je ovo natjecanje postalo puno više od samog sportskog događaja. Završnica Lige Hercegovine je svojevrsni društveni događaj koji oko sebe nužno ne okuplja samo zaljubljenike u mali nogomet. Na završnici, ali i na svim ostalim općinskim natjecanjima, zasnivala su prijateljstva, poznanstva. Primjerice, jedna od naših kolegica u redakciji Večernjaka bila je redovita gošća na mostarskom općinskom natjecanju. Kada smo je pitali zašto toliko prati mali nogomet, iskreno nam je kazala kako misli da je vjerojatnije da se na tim mjestima može upoznati nekog “sportski nastrojenog i u glavi zdravog mladića, nego nekog lažnog frajera kakvih su puni noćni klubovi...”. Trendovi se mijenjaju, ali ne mijenja se to kako je mali nogomet najmasovnija ljetna zabava u Hercegovini.

Liga Hercegovine godinama je napredovala. Istina, nekada su se i na njoj događali incidenti, ružno ponašanje igrača i gledatelja. Neke negativnosti će uvijek ostati prisutne u žaru borbe za loptu, ali najveći dio svega toga je izumro. Ispada kako novije generacije, za koje nešto stariji naraštaji obično imaju samo riječi kritike, imaju primjereniji bonton za sportska borilišta nego naši stariji naraštaji.

Razina više

Činjenica je kako je Liga Hercegovine otišla na jednu puno višu razinu po pitanju popularnosti. Prvi put otkako se igra završno natjecanje Lige Hercegovine, ono će se naći u izravnom televizijskom prijenosu City TV-a. Finale će tako moći vidjeti brojni korisnici usluga kabelskih operatera, dok će se finalna utakmica uživo prikazivati i na internetskoj stranici spomenute televizije.

Očekuje se dolazak brojnih uvaženih gostiju, ljubitelja malog nogometa. Sve to bi trebalo rezultirati najboljim posjetom. Meteorolozi predviđaju povoljne vremenske prilike, jednom riječu, ispunjeni su svi argumenti i preduvjeti za još jedan vrhunski finale Lige Hercegovine.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije