Borilački sport

Već pola 2017. godine jako uspješno za članove JK Neretva

08.06.2017.
u 08:00

 JK Neretva osnovan je 2014. godine i djeluje kao udruga koja se bazira na promicanju džudo sporta u BiH. Unatoč tome što su mladi kao klub, među prvima su u osvajanju zlatnih medalja za naš grad, državu i šire. Do sada su sudjelovali u više različitih zemalja i osvojili 865 medalja i 57 pehara (u razdoblju od sredine 2014. do kraja 2016. godine). Najuspješniji natjecatelj za 2016. godinu je Srđan Ajvaz koji je osvojio preko 22 zlatne medalje na raznim međunarodnim turnirima. Posebno priznanje dobila je ekipa kadeta koja je samo u 2016. godini 16 puta proglašena za najbolju ekipu na raznim međunarodnim turnirima (Galić, Ajvaz, Pušić, Smiljanić i Matijević). Mostarci su od početka 2017. nastupili na nekoliko turnira u BiH, Hrvatskoj, Crnoj Gori, Slovačkoj i Rumunjskoj. Ukupno su osvojene 164 medalje, od toga 69 zlatnih, 55 srebrenih i 40 brončanih. Do sada je osvojeno 7 državnih medalja. Prvaci BiH za 2017. god. postali su: Karlo Križanac, Domagoj Pušić i David Pušić. Naslovom doporvaka BiH za 2017. godinu okitili su se Korina Džidić i Ante Galić, dok su trećeplasirani na državnim prvenstvima BiH postali Stjepan Salmanić i Srđan Ajvaz.

- Zabilježen je i nastup na Grand Prix-u u Slovačkoj gdje su se naša tri člana istakla osvojivši najsjajnija odličja i to u konkurenciji preko 80 klubova iz cijele Europe. Prvacima Grand Prix-a 2017. proglašeni su Srđan Ajvaz, Korina Džidić i Stjepan Salmanić. Također članovi Neretve nastupili su na tri Europska Kupa i to EU cadet Cup - Zagreb, EU senior Open Cup - Sarajevo i EU cadet Cup - Ploiesti. JK Neretva je imala nastup sa svoja tri člana na Sveučilišnom judo prvenstvu Hrvatske. Za Sveučilište iz Mostara nastupili su, Mateo Puljić, Ivan Bilić i Ivan Jurić gdje su ostvarili dobre rezultate obzirom na veoma jaku konkurenciju u zemlji u kojoj je judo veoma dobro zastupljen u svakoj županiji. Ivan Jurić je osvojio brončanu medalju, Mateo Puljić osvojio je 5. mjesto, dok je Ivan Bilić zauzeo 7. mjesto u konkurenciji preko 20 natjecatelja - tvrde iz Neretve.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?