NIKOLA JURČEVIĆ

Vatreni upozorava: Ovo protiv Latvije je bila ekshibicija, Armenci će biti teži protivnik

Hrvatska pobijedila Latviju
Pixsell
09.09.2023.
u 09:13

Bio je to pravi dašak svježine nakon tema kojim se naš nogometni puk bavio zadnjih desetak dana. Hrvatska nogometna reprezentacija lakoćom je odradila susret petog kola kvalifikacija za Europsko prvenstvo sljedeće godine. Pobjeda je bila čista, lagana, možda i lakša nego se očekivalo. Na kraju čini da je Latvija s tih 0:5 na Rujevici još i dobro prošla.

Igrači su uživali

- Da, odlična utakmica naše reprezentacije. Na trenutke i ekshibicija, sjajno su dečki ušli u utakmicu. Igrači su uživali, a nisu se potrošili. Drugim pogotkom dobili smo lakoću, bila je to koncentrirana i pametna igra, tehnički besprijekorna. Jasno, velika je razlika u kvaliteti i sve je na kraju zaista ispalo lagano. Izbornik je dobio priliku odmarati igrače, napraviti rotacije - počeo je Jurčević.

Utakmica u kojoj je posebno uživao Bruno Petković?

- Hrvatska je pokazala pravi gard. Imali smo odličnu igru između linija gdje su Modrić, Kramarić i Ivanušec sjajno mijenjali mjesta i kombinirali, bokovi su bili visoko podignuti. Naravno, moram spomenuti i Brozovića koji je otvarao igru, donio energiju i sigurnost momčadi. Zanimljivo, Petković je igrao kao klasični centarfor i očito je na tome inzistirao Dalić. Sjajno je vezao stopere i bio odlična 'mantinela'. Kada igra na toj poziciji, jako je važan igrač naše reprezentacije. Zabio je slobodnjak kao nekoć Ronaldo.

Tko vas se još dojmio?

- Svakako bih izdvojio Perišića, na lijevoj i desnoj strani. Pokazao je klasu, kada se nađe na svojoj poziciji i kada je izoliran na krilu, opasan je kroz udarac, asistenciju, kvalitetnu trku... Utakmica se na kraju pretvorila u ugodnu feštu.

Bez obzira na to što protivnik nije bio po mjeri, čini se da je to onaj dan kada vam sve zapravo savršeno štima. Očito je i psihološki segment bio dominantan?

- Nekad se takve utakmice mogu pretvoriti u mučenje, što smo ponekad mogli i vidjeti u prošlosti. Ovo je prvo odraz naše kvalitete i sjajnog ulaska u utakmicu. No, mi smo momčad koja ima autoritet, sjajnu energiju i psihologiju vođenja, mislim pritom na izbornika. Naravno, Luka Modrić tu momčad drži na sjajnom ozračju. Važna je sada pobjeda u Armeniji gdje bismo pobjedom došli korak do plasmana na Euro.

Ako Turke računamo kao najozbiljnije suparnike u skupini, zanimljivo je da su ih dosta dugo u šahu držali Armenci. Točnije, do 88. je minute Armenija imala prednost od 1:0, no bod je Turcima donio Yildirim.

- To je svakako iznenađenje.

Solidna reputacija

Znači li to da moramo oprezno u Armeniju?

- Armenija ima veću kvalitetu od Latvije. Kod njih nema velikih imena, no imaju igrače iz Borussije Mönchengladbach ili Krasnodara. Dakle, solidne su međunarodne reputacije. Remi u Turskoj za njih je nevjerojatan rezultat, igrali su do zadnjeg atoma snage - zaključio je Jurčević. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?