PREMIJER LIGA BIH

Vadze u sudačkoj nadoknadi srušio Sarajevo u Ugljeviku

24.02.2024.
u 15:13

Subotnji program 20. kola Wwin Premijer lige BiH otvorili su danas u Ugljeviku Zvijezda 09 i Sarajevo.

Po katastrofalnom terenu i pred tek 200-250 gledatelja završilo je 1:0 za domaće. Sarajevo je ponovno razočaralo, propisano se obrukalo s obzirom na brojna ulaganja, dok je Zvijezda 09 dobila nadu da može se spasiti, piše portal Sportsport.

Sarajevo je zaprijetilo u desetoj minuti preko Ziljkića, ali loše je šutirao. Sarajevo je bilo ofenzivno, pokušalo zaprijetiti, ali domaći su u obrani bili na nivou.

U 21. minuti Hasić nije uspio loptu skrenuti u mrežu, te je vratar Damjanović bio siguran. Domaći su zaprijetili u 31. minuti preko Salimana, ostalo je 0:0.

Pet minuta kasnije Karaklajić prijeti za domaće u dva navrata, no Đuričković oba puta blokira. Nakon toga Šipovac u šansi, ali vratar  Sarajeva Iliev napušta svoj gol i stiže prije do lopte.

Pred kraj prvog dijela zaprijetili su Olivera i Ziljkić kod Sarajeva, no ostalo je 0:0.

Zvijezda 09 je mogla povesti u 52. minuti. Sjajna kontra je to bila, Vadze je uposlio Salimana, al ovaj užasno reagira i lopta mu odlazi pravo u ruke Ilieva.

Sarajevo je nakon toga prijetilo preko Mustafića, ali veznjak Sarajeva nije pogodio okvir gola sa 16 metara.

Nakon udarca iz kuta u 63. minuti lopta dolazi do Buljubašića, on silovito iz voleja šutira, no otišlo je to preko gola Zvijezde 09. Karaklajić je mogao domaći tim dovesti u vodstvo u 68. minuti, oklijevao je i Radović je spasio svoj tim.

Dosta sreće je to bilo za goste, te je jasno da je pritisak bordo tima rastao, a imali su i gromoglasnu podršku navijača koji su stigli iz glavnog bh. grada.

U 74. minuti uvijek opasni Vukoja u šansi, ali Đuričković u posljednji tren reagira.

Najbolju šansu Sarajevo je imalo u 81. minuti, no Đuričković je pogodio gredu iz velike gužve. Bio je Crnogorac sam, ali nije imao sreće. Nakon toga Penaranda je uposlio Čatakovića, ovaj šutira tik pored vratnice vratara Damjanovića.

Domaći su pred kraj tražili jedanaesterac, no sudac Kazlagić iz Cazina nije tako mislio. Kada se očekivao kraj Vadze bježi obrani Sarajeva, matira Ilieva i donosi svom timu tek četvrtu pobjedu ove sezone.

Gosti su protestirali, tražili zaleđe, no Kazlagić je pokazao na centar. Čini se da su igrači Sarajeva bili u pravu, no Kazlagić ni nakon konzultacija sa pomoćnim sudcem nije promijenio odluku.

U narednom kolu Sarajevo gostuje kod Željezničara na Grbavici, dok Zvijezda 09 gostuje kod FK Tuzla City. Prije toga bordo tim u srijedu igra prvi meč Kupa BiH protiv Borca u Banjoj Luci.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije