Zlata Zubac, legenda mostarske Lokomotive i trenerica Gruda

Uzori su mi osobe koje ruše stereotipe, poput Ivane Orleanske i Majke Terezije

VL
Autor
Željko Andrijanić
20.08.2017.
u 11:30

Jutro je, 8 sati. Igračice HŽRK Grude istrčavaju na teren Gradske sportske dvorane Bili Brig. S njima i jedno poznato rukometno ime. Sezona će biti duga. Ciljevi su novi naslov prvaka, dobar europski nastup i podizanje ženskog rukometa na višu razinu kako bi se formiralo državnu reprezentaciju. U vremenu, dok je ona bila aktivna igračica i čuvala rukometna vrata, tadašnja država imala je svoju itekako dobru reprezentaciju u kojoj je i ona nastupala te osvajala medalje. Ona je Zlata Zubac, legendarna vratarka mostarske Lokomotive, danas trenerica HŽRK Grude s kojim naslov prvakinja osvaja tri godine zaredom, a kao najveći favorit ulaze i u novu sezonu. Rukometu ima još puno dati, što potvrđuje i njezin razgovor za Večernji list.

Slijedi nova sezona za prvakinje HŽRK Grude. Kako ste zadovoljni igračkim kadrom za ovu sezonu?

- U klubu nastavljamo sa strategijom kombiniranja mladosti i iskustva. Ekipa će u idućoj sezoni biti dodatno pomlađena. Što se tiče odlazaka, vratarka Križanac otišla je u Split, ljevoruka Gudelj u jaku norvešku ligu, a Klara Mikulić i Chiara Rimac će svoje školovanje nastaviti u Zagrebu te im svima želim puno uspjeha. Mislim kako je klub osigurao dobre zamjene za te igračice, ciljano, i da će vratarka Vukliš, koja je došla iz Mire, zatim ljevoruka Demić iz zagrebačke Lokomotive i Pandža iz Neretve osigurati istu razinu kvalitete koju smo imali. I ove godine u prvu ekipu prebacujemo nekoliko djevojčica iz naše škole rukometa koje će trenirati s prvom ekipom te dobiti priliku stjecati svoja prva iskustva u Premijer ligi.

Cijeli intervju čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije