Čačić:

Utakmica protiv Češke je najvažnija u skupini

Čačić
14.06.2016.
u 13:56

Ante Čačić vratio se u reprezentativni kamp, te nastavio s pripremom utakmice sa Češkom. Hrvatski izbornik u ponedjeljak se zaputio u Metković gdje je s brojnom delegacijom HNS-a svjedočio posljednjem ispraćaju Uzeira Srne, oca Darija Srne, piše Goal.

- Darijo je znao da mu je otac na odlasku , ali uvijek ta vijest iznenadi i bol je velika. Sigurno će se Darijo što prije priključiti reprezentaciji, pa da bude na nivou kao u petak. Razgovarali smo i sve će učiniti da već večeras stigne u Deauville - rekao je Čačić pa najavio utakmicu s Češkom:

- Utakmica Češke je samo potvrdila ono što smo govorili. Češka gaji ambicije da ode što je moguće dalje. Za nas je ovo najbitnija utakmica u skupini. Češka je bila prva u svojoj kvalifikacijskoj skupini, to je zavrijedila svojim igrama. Dobro su organizirani, igraju moderno, brzo, kao momčad su odlični. Imaju kvalitetu koju treba respektirati. mi moramo prezentirati ono što smo i u prvoj utakmici. Ako budemo kao protiv Turske, vjerujemo da će naša kvaliteta doći do izražaja. Još ima vremena do utakmice, treba se rekuperirati, osvježiti igrače. Kao i do sada sam optimist iz puno razloga. Prva utakmica nam je dala potvrdu da imamo kvalitetu, da s pravom gajimo ambicije za nešto što će nas veseliti. Pokazali smo zajedništvo i pravi gard, uvjeren da ćemo takvi biti i u petak.

Čačić je rekao da će protiv Češke možda napraviti poneku promjenu u momčadi.

- Protiv Turske je bilo nekih stvari za koje smatram da mogu izgledati bolje. Ali, o tome neću pričati u medijima. Rekao sam da pritisak prihvaćam kao dodatni motiv, bio sam samouvjeren prije Turske. Potvrdilo se da sam bio u pravu, rekao sam svoje argumente. To su naši igrači, njihovo ponašanje na treninzima, sjajna atmosfera, visoka kvaliteta. Važno je samo da se oni stave u funkciju momčadi, to su protiv Turske i napravili.

Luka Modrić je protiv Turske bio sjajan.

- I prije Eura sam rekao da ću slagati momčad oko Luke. On je izuzetno važan na terenu kao lider, ali i izvan terena. Luka je vanserijska klasa igrača, daje tonalitet igri, on je fino mazivo. Kada on igra, stroj ne zastaje. Spočitava mu se da malo ide u završnicu, sada je i to otišlo na njegovu stranu. Računamo da ćemo ga imati cijelo prvenstvo, nastojat ćemo promatrati njegovo emocionalno i tjelesno stanje, igrao je puno utakmica. Ali, ovo što mogu iščitati u Lukinim refleksima na treninzima, djeluje mi u dobrom stanju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?