US OPEN

Ivo Karlović će prestići Gorana Ivaniševića ako dogura do osmine finala

Ivo Karlović
Reuters/PIXSELL
02.09.2015.
u 08:43

Div sa Šalate zaostaje 109 asova

Ivo Karlović pridružio se Marinu Čiliću u 2. kolu US Opena nakon što je gotovo rutinski, sa 6:3, 7:5, 7:5, pobijedio Argentinca Federica Delbonisa, 63. tenisača svijeta. Div sa Šalate pogodio je 21 as te tako sad za Goranom Ivaniševićem zaostaje samo 109 asova u vječitoj utrci najboljih servera.

Sada na Veselog

Za ulazak u treće kolo Ivo će se boriti s Čehom Jirijem Veselim, 48. na ATP listi (Karlović je 21.) koji je u trećem pokušaju napokon dohvatio drugo kolo US Opena pobijedivši na startu Talijana Lorenzija s tri puta po 6:4. Dan prije prvo su kolo prošli Marin Čilić i Ana Konjuh, a ispali su Borna Ćorić i Mirjana Lučić-Baroni. Donekle očekivani ishodi, osim kad je u pitanju Mikica. Iako je imala set i break prednosti, ona je poražena od 23-godišnje belgijske kvalifikantice Kiki Bertens (110.) sa 6:3, 4:6, 2:6. Makaranka nije obranila lanjske bodove (iz kvalifikacija je stigla do četvrtog kola) pa će doživjeti značajan pad na WTA listi i moguće nazadovati sa sadašnjeg 48. na 100. mjesto. Kako je 17-godišnja Ana Konjuh nadjačala Njemicu Tatjanu Mariju (66.), sa 6:4, 6:4 i postigla prvu pobjedu u glavnom turniru US Opena, ona će pak napredovati. U ovom je trenutku 65. (+14) što znači da je od Mikice preuzela primat najbolje hrvatske tenisačice (Ajla Tomljanović nastupa za Australiju). A kako je Marija Šarapova otkazala nastup, Ani se otvorio ždrijeb. U drugom kolu suparnica će joj biti 18-godišnja Ruskinja Darija Kasatkina, koja je upala kao sretna gubitnica i potom u 1. kolu bila bolja od Darije Gavrilove iz Australije (37.) sa 6:2, 4:6, 7:5.

Čilić protiv Donskoja

Kod tenisača Borna je pružio žestok otpor svom dobrom poznaniku Rafaelu Nadalu (31 viner), ali više od poraza sa 3:6, 2:6, 6:4, 4:6 nije uspio izvući.

Branitelj naslova Čilić svladao je 25-godišnjeg Argentinca Guida Pellu, od ponedjeljka 94. tenisača svijeta, sa 6:3, 7:6 (3), 7:6 (3).

– Moram priznati da sam na početku meča bio prilično nervozan. Kao branitelju naslova nije mi bilo lako ući na teren i biti maksimalno opušten. No pokušavao sam se usredotočiti na igru – kazao je Čilić kojega u drugom kolu čeka još jedan kvalifikant, Rus Jevgenij Donskoj (139. igrač na svijetu.

– Dobio sam ga prošle godine u Moskvi, i to u tri seta. Momak može odigrati jako dobro, ali mislim da je kvaliteta na mojoj strani – napomenuo je Čilić.

>> Karlović bez izgubljenog seta u drugo kolo US Opena

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?