karate

Uništili snove mladom sportašu: Pozvan na Olimpijadu, Savez prijavio drugog natjecatelja

01.09.2018.
u 08:27

Hamza Turulja član karate kluba „Okinava“ jedini je bh. karatist koji je dobio poziv od Svjetske karate organizacije da nastupa na Olimpijskim igrama za mlade, koje će se održati početkom listopada. Ipak, Hamza neće putovati u Buenos Aires. Kako je u popodnevnom programu TV Alfa pojasnio Hamzin trener Asmer Šeta, umjesto Hamze, na popisu se našao drugi karatist, koji nema ni približno visok plasman kao Hamza.   

- Dogodilo se da bez ikakvog obrazloženja Hamza nije prijavljen, nego je prijavljen drugi natjecatelj. Mi još uvijek ne znamo tko je to uradio i tko je odgovoran. Taj slučaj još uvijek pokušavamo raspetljati, i stalno upućujemo žalbe. Prijavu za kvalifikacijski turnir vršio je izvršni tajnik Saveza i jedino on zna je li to uradio samovoljno ili pod nečijom naredbom.

San svakog mladog sportaša je sudjelovati na olimpijadi, pojašnjava mladi karatist Hamza Turulja, koji je kako kaže, razočaran i još uvijek nije svjestan da mu je ova prilika propala zbog nečijeg nemara.

- Svima nam je teško palo. Ja sam se kvalificirao, ovo mi je teško palo i još uvijek me to razočarenje drži, pojasnio je Hamza. 

Hamza je, inače, šesti na svjetskoj rang listi najboljih karatista u seriji juniora. Ne gubi nadu ni volju za treninge i siguran je da će i u budućnosti imati još dosta uspjeha. Ponosno će, kaže i u budućnosti predstavljati svoju zemlju.

- Posebno bih izdvojio medalju državnog prvaka. Meni je moja zemlja najvažnija i ta medalja mi najviše znači, kazao je Turulja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije