Olga Fikotova - Connolly

Umrla je legendarna olimpijska pobjednica. Osvojila medalje u dva sporta, udala se pred 30.000 ljudi

svijeća
Pixsabay
16.04.2024.
u 19:54

Na ekipnom natjecanju susrela se s Hallom Connollyem, koji je samo dan nakon njezina trijumfa osvojio zlatnu medalju u bacanju kladiva. Nedugo zatim vjenčali su se u Pragu pred čak 30.000 uzvanika.

Olga Fikotova - Connolly, bivša olimpijska pobjednica u bacanju diska, umrla je u subotu u 91. godini, objavili su češki mediji. Olga je najsjajnije odličje osvojila u Melbourneu 1956. godine i bila posljednja živuća atletičarka koja je osvojila atletsko zlato na spomenutim Igrama. Trijumfirala je tada svojim petim bacanjem od 53,69 metara.

Na ekipnom natjecanju susrela se s Hallom Connollyem, koji je samo dan nakon njezina trijumfa osvojio zlatnu medalju u bacanju kladiva. Nedugo zatim vjenčali su se u Pragu pred čak 30.000 uzvanika.

Nakon vjenčanja Olga se preselila u Sjedinjene Američke Države i nastupila za svoju zemlju na još četiri Olimpijade. Po završetku karijere bila je trenerica i fitness instruktorica, a zanimljivo je da je osvojila i srebro u košarci na Europskom prvenstvu u košarci 1954. godine.

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije