Nemile scene

Umjesto uživanja u derbiju, sudačkim se glupostima ponovno smije cijela regija

12.11.2018.
u 07:23

Malo ljubiteljima nogometa u BiH treba da im se iznova zgadi domaći nogomet. Prosječni ljubitelj nogometa u BiH, koji dolazi na neki premijerligaški stadion, preko TV-a ili interneta također ima uvid kako nogomet izgleda u bližoj regiji ili u popularnim ligama “petice”. Kada se gleda samo kvaliteta igre, teško se “prešaltati” s derbija Lige prvaka na premijerligašku zbilju, ali ipak postoji znatan broj ljudi koje zanima domaći nogomet.

Kvaliteta za nešto više

Utakmica Zrinjskog i Sarajeva imala je potencijal da se o njoj piše kao jednoj od najboljih u ovoj sezoni. Riječ je o dva kluba koja imaju kvalitetu za nešto više, bore se za naslov. Takve su utakmice naši derbiji. Ova utakmica najmanje je sličila nogometu, obilježile su je sudačke pogreške, ispad dijela sarajevskih i mostarskih navijača. Uzrok sve nervoze bila je nesposobna sudačka trojka predvođena Vladimirom Bjelicom. Ipak, to nije smio biti razlog za divljanje. Nažalost, dobro poznajući naš mentalitet, utakmica bi bila označena kao zadovoljavajuća da netko nije na kraju pogođen nečim u glavu... Nakon susreta trener Sarajeva Husref Musemić i pomoćni trener plemića Mario Ivanković izrazili su žaljenje.

- Realan rezultat, utakmica čvrsta i agresivna bez incidenata na terenu. Čestitao bih Zrinjskom na bodu i korektnoj igri. Što se tiče incidenta, ne znam što bih rekao, publika reagira kako reagira. Žao mi je kolege, boce su letjele i prije. Najbitnije je da on bude dobro - rekao je Musemić.

- Slažem se s trenerom Musemićem kako je 2:2 najrealniji rezultat. Gledat ćemo iz 2 kola pred nama izvući što više možemo - kazao je Ivanković.

Mostarski klub se obratio priopćenjem u kojemu su osudili ponašanja dijela publike te su poželjeli brz oporavak Džakmiću. Sarajevo se oglasilo priopćenjem u kojem se zgražalo na situaciju nakon utakmice.

Nepostojeći jedanaesterci

Pitanje je onda kolika je odgovornost sudačke trojke za činjenicu kako je od mogućeg derbija napravila utakmicu zbog koje će se opet rugati cijela regija. Po slobodnoj procjeni, dosuđena su dva nepostojeća jedanaesterca. Sarajevo je došlo do drugog gola nakon nepostojećeg udarca iz kuta. Jednostavno, oni nisu sposobni suditi nogomet na ovoj razini, nemaju nikakvog smisla za igru, a ako su to najbolji bh. suci, svi se trebamo zamisliti. Temperatura na tribinama se krenula dizati kako su se suci počeli “gubiti”, a proključala je kada su na donju zapadnu tribinu doletjeli tvrdi predmeti i pirotehnika s gornjeg dijela tribine na kojemu su bili navijači Sarajeva. Na tom dijelu tribine je bilo puno mlađe populacije i puka je sreća što netko od njih nije nastradao. Razjarena publika još je jednom planula kada se na terenu nakon jednog dvoboja našao Bilbija. Ubrzo nakon toga je morao napustiti igru. On je mokrio krv nakon utakmice, prenoćio u bolnici, gdje će vjerojatno ostati idućih dana. Sve to ne opravdava dio domaće publike koja je bocama i raznim predmetima zasula klupu Sarajeva. Takvo ponašanje je za svaku osudu. Nakon ovakve utakmice nitko nije prošao dobro, ni Zrinjski ni Sarajevo, kao ni svi ljubitelji nogometa. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?