Derbi Široki - Zrinjski

Ulaznice su, kao i uvijek kad igraju susjedi, “pojačano tražene”

22.02.2019.
u 07:25

Trening na Mostarskom blatu u srijedu poslijepodne bio je relativno kratak. Denis Ćorić, pomoćni trener u momčadi Širokog Brijega, rekao je:

- Trening je trajao sat i koju minutu, ali se zato radilo dosta intenzivno. Dobro smo trenirali cijele pripreme, pa mislim da ćemo spremni ući u sezonu. Želimo se predstaviti u najboljem svjetlu protiv Zrinjskog, ali Zrinjski želi isto. I danas (četvrtak) imamo trening. O sastavu ne bih, rano je. O tome će odlučiti glavni trener. Sigurno je samo kako u kombinaciji nije Mateo Marić zbog tri žuta kartona te Zvonko Pamića, koji je izvan stroja zbog ozljede mišića na nozi...

Igrači raspoloženi

Nogometaši Širokog su djelovali raspoloženo. Petra Franjića prošli su tjedan mučili bolovi u ramenu, što je posljedica nekog sudara na treningu. No, i Franjić je ozdravio:

- Ozljedu sam zaboravio. Radim kao i ostali. Nego, recite mi hoće li biti puno publike na tribinama, pitao nas je desnokrilni ofenzivac. Njemu i Zvonku Pamiću rekli smo kako će gledalište biti dobro popunjeno pristašama obje momčadi i kako se očekuje pravo sportsko ozračje na Pecari. Pamić se pak požalio:

- Boli me mišić na nozi. Treniram, ali ne još punom snagom.

Stipo Marković, Dominik Kovačić i Luka Begonja očekivali su trening nakon zajedničkog objeda u klupskom restoranu:

- Napišite kako će Kovačić biti stup obrane, onako kao što je bio i jesenas. Što se mene tiče, nadam se zaigrati i popraviti ukupni učinak protiv Zrinjskog. Do sada sam protiv njih igrao triput. Jednom smo pobijedili 2:1, drugi put poraženi 0:1, a jesenas smo u Mostaru odigrali neodlučeno, 0:0. Pa sad izračunajte koji će rezultat biti u nedjelju, kaže Luka Begonja, “radilica” na sredini travnjaka, koji (po nama, suviše rijetko) ima jak i precizan udarac. Begonja je jesenas zabio dva pogotka, Čeliku na Pecari (6:0) te Željezničaru na Grbavici (3:2)...

Veliko zanimanje

Zanimanje za utakmicu je veliko, kao i obično kada se susjedi “sudaraju”. Ulaznice su od jučer u pretprodaji u prostorima Fan kluba u prizemlju sportske dvorane po cijeni od 5 maraka. Prodavat će se i danas (11 – 17 sati), u subotu (10 – 14) te u nedjelju (10 – 15).

U srijedu će Širokobriježani opet napuniti tribine, jer će Široki u prvoj četvrtfinalnoj utakmici Kupa BiH ugostiti Borac (uzvrat je 13. ožujka). I u utorak će također biti zanimljiv širokobriješko–banjolučki dvoboj. Naime, i u četvrtfinalu Omladinskoga Kupa BiH ždrijeb je “spojio” Široki i Borac. Klubovi su se dogovorili da se susret igra dan ranije od seniorskog (po rasporedu se trebalo igrati u srijedu).

U srijedu navečer zasjedao je Upravni odbor kluba. Saznali smo da je za početak travnja planirano održavanje Skupštine, a nešto kasnije održat će se i tradicionalna klupska Plava noć. O pojedinostima moći će se pročitati na klupskim stranicama. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije