Trener još u samoizolaciji

Ugovor aktiviran i Ivan Velić ostaje na klupi Cibone

12.05.2020.
u 11:00

Zbog povrataka iz Bosne i Hercegovine trener Cibone Ivan Velić već je desetak dana u samoizolaciji i ostaju mu još tri dana kada će preuzeti treniranje momčadi zagrebačke momčadi. U Ciboni su praktički već počeli s pripremama za iduću natjecateljsku sezonu.

Košarkaši već treniraju

Igrači Cibone koji su na okupu vratili su se nakon šest tjedana u Draženov dom i rade pod posebnim uvjetima pod nadzorom trenera Bariše Krasića i Damira Meštrovića te kondicijskog trenera Ivana Antunovića.

- Pratim što se događa. Treniramo u više smjena s mlađim igračima i onima koji su pod ugovorom po uputama Stožera civilne zaštite. Ima jedan broj mladih igrača koji je izrazio želju raditi s nama. Na treninzima je petnaestak igrača. Ovisno o proračunu, slagat ćemo momčad za iduću godinu - kazao nam je trener Ivan Velić, čiji se ugovor nakon ukidanja izvanrednog stanja ponovno aktivirao i koji očekuje povratak na parket.

- Moj ugovor aktivirao se nakon prestanka izvanrednog stanja i nastavljam ubrzo s radom u Ciboni i okrećem se pripremama za iduću sezonu - kazao je Ivan Velić. Naravno, brojnim košarkašima nedostaje treninga, utakmica, druženja s loptom, ali nekako se svi nadamo kako će se stanje u cijelosti brzo normalizirati i da će vrlo brzo cijeli život krenuti u potpuno normalnom i punom tijeku - zaključio je Velić, koji se nada kako će treninzi biti mogući do 1. srpnja i da će pripreme zbog cijele situacije u odnosu na prošlu godinu početi mnogo ranije.

Prvenstva prekinuta

Inače, u velikom dijelu regije prvenstvena natjecanja su prekinuta i, na temelju trenutačnog rasporeda na ljestvici, određeni i pobjednici. Međutim, u ligama koje vodi Košarkaški savez Hrvatske prvak se neće proglasiti niti utvrđivati poredak. U sezoni 2020./2021. u svakoj pojedinoj ligi nastupit će isti klubovi koji su nastupali u prošloj, 2019./2020. sezoni. Istina, u odluci Košarkaškog saveza Hrvatske stoji kako se ova odluka može, ovisno o budućim okolnostima, uputama i preporukama Nacionalnog stožera civilne zaštite ili sukladno eventualno donesenim promjenama u sportskim aktima, i djelomično promijeniti, ali, ipak, teško je povjerovati kako će doći do bilo kakvih promjena.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije