Premijer liga BiH

Ubiparip golom iz 'slobodnjaka' donio pobjedu Tuzla Cityju protiv Širokog

07.12.2019.
u 15:26

Pogotkom Voje Ubiparipa u 49. minuti, sjajnim udarcem iz slobodnog udarca sa 20 metara, ekipa Tuzla Cityja u 19. kolu Premijer lige BiH pobijedila je Široki Brijeg s 1:0 (0:0).

Nakon borbene, ali ne toliko lijepe igre u prvom poluvremenu, u nastavku su Tuzlaci došli do vodstva koje im je, na kraju, donijelo vrijedna tri boda za ostanak među vodećim ekipama prvenstva.

Nakon vodstva domaćih, inicijativu su preuzeli igrači Širokog Brijega i redali su prilike za izjednačenje, ali su se i propisno ispromašivali, a zasluge što se mreža nije zatresla ima i domaći golman Azir Muminović koji je u nekoliko navrata sjajno intervenirao.

U 55. minuti Ajdin Nukić pokušao je i zamalo uspio lobovati golmana gostiju Marina Zlomislića, ali je lopta završila na mreži s gornje strane.

U 59. minuti Alan Jurilj je sa 18 metara snažno šutirao, no Muminović je loptu izbacio u korner.

Potom je uslijedila najbolja prilika Širokobriježana. U 62. minuti Petar Franjić je iz dobre pozicije šutirao, golman domaćih mu je loptu praktično vratio na glavu, ali je napadač gostiju s tri metra šutirao pokraj stative.

Isti igrač u 70. minuti ponovno je bio u šansi za gol, oklijevao je, a kada je šutirao udarac je izblokiran.

Posljednju priliku za izjednačenje imali su gosti u 90. minuti. Ante Hrkać je snažno šutirao sa 18 metara udaljenosti, golman Muminović je loptu uspio odbiti u zrak, a ona je nakon toga pogodila gornji dio grede.

Tuzla City je ovom pobjedom sačuvao mjesto među četiri vodeće ekipe prvenstva sa 34 boda, dok je Široki brijeg ostao na 27 bodova.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije