Sretno, Luka

U srijedu počinje klupsko SP, Modrić u lovu na 22. trofej s Realom

22 real madrid
31.01.2023.
u 15:53

Utakmicom između egipatskog Al Ahlyja i novozelandskog Auckland Cityja u srijedu, 1. veljače u marokanskom gradu Tangier počinje Svjetsko klupsko prvenstvo. Na FIFA Club World Cupu sudjeluje sedam momčadi, pobjednici najjačih kontinentalnih natjecanja (Real Madrid, Flamengo, Wydad Casablanca, Seattle Sounders, Auckland City), afrički doprvak (Al Ahly), te predstavnik Azije (Al-Hilal)

Klupsko SP počinje prvog dana veljače pretkolom između egipatskog Al Ahlyja i novozelandskog Auckland Cityja. Pobjednik ovog susreta u četvrtfinalu će igrati protiv prvaka CONCACAF-a Seattlea, a boljeg iz tog dvoboja u polufinalu čeka europski prvak Real Madrid predvođen Lukom Modrićem.

U drugom dijelu ždrijeba je južnoamerički prvak Flamengo koji će u polufinalu igrati protiv pobjednika susreta između marokanskog Wydad Casablance i saudijskog Al Hilala.

Kapetan hrvatske reprezentacije je u dresu "Kraljevskog kluba" četiri puta slavio na klupskom svjetskom prvenstvu (2014, 2016, 2017, 2018), a do sada je s Realom osvojio ukupno 21 trofej. Dodajmo kako je klupski rekorder Brazilac Marcelo sa čak 25 trofeja.

Svjetsko klupsko prvenstvo je prvi puta održano 2000. godine, a slavio je Corinthians, no u razdoblju od 2001. do 2004., natjecanja su bila otkazana zbog raznih okolnosti.

Prvo klupsko SP u Brazilu igralo se paralelno s Interkontinentalnim kupom, natjecanjem koje su zajednički organizirale europska (UEFA) i južnoamerička nogometna organizacija (CONMEBOL) od 1960. godine.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije