Zanimljivo natjecanje u organizaciji UŠS Fortuna Mostar

U spomen na omiljenog trenera okupili ekipu i osvojili 1. mjesto

17.01.2023.
u 11:44

U Mostaru se protekloga vikenda odigrao zanimljiv malonogometni turnir za omladinske kategorije. U organizaciji Univerzalne škole sporta Fortuna Mostar odigran je 2. novogodišnji dječji turnir. Spomenuto natjecanje okupilo je veliki broj ekipa iz cijele regije, kao i trenera te roditelja koji su bodrili svoje mališane u dvorani Arena Sport Centra iz Mostara. Viđena je dobra konkurencija, kao i niz natjecateljski izjednačenih utakmica. Nakon natjecanja puni dojmova bili su sudionici koji su svoje utakmice imali priliku igrati u sjajnim uvjetima, piše Večernji list BiH.

 

Ukupni poredak

Natjecanje se igralo u dvjema dobnim kategorijama, a postignuti rezultati u generaciji rođenih 2010. su: 1. Marko Nakić Zigi, 2. HNK Tomislav, 3. ŠF Derby, 4. NK Mostar; dok su u generaciji 2008. najbolji bili: 1. Trebinje, 2. NK Posušje, 3. NK GOŠK - Dubrave 2, 4. NK Mostar.

U Univerzalnoj školi sporta Fortuna sigurno mogu biti zadovoljni ukupnom organizacijom natjecanja, kao i konkurencijom koja je prikazana na turniru. Svi koji su tijekom natjecanja posjetili Arenu mogli su vidjeti mnoštvo dobrih poteza, iskreno natjecanje djece bez ikakvih kalkulacija, nogomet u svom najprirodnijem elementu, nogomet kakav bi voljeli ponekad vidjeti i kada igraju odrasli.

Mostarsku sportsku javnost obradovao je pak podatak da je u jednoj starosnoj konkurenciji slavila momčad Marko Nakić Zigi. Riječ je o sastavu koji se okupio u spomen na nekada popularnog trenera iz Univerzalne škole Sport Talent, koji je, nažalost, prerano preminuo. Njihov trener je ne tako davno izgubio bitku za život, ali su njegovi nekadašnji igrači na pravi način sačuvali uspomenu na njega.

 

Emotivan trenutak

Za neke od mališana i roditelja bio je to posebno emotivan trenutak... Zigijev kolega iz Sport Talenta Mario Glibić također je bio sretan zbog uspjeha.

- Ekipa je bila sastavljena od djece kojoj je nekada naš Zigi bio trener. Redom su to dječaci koje je on vodio kao trener, a danas igraju u nekim drugim klubovima. Ipak, ovom prilikom su se odlučili opet okupiti, a na kraju su osvojili i najviši plasman u svojoj konkurenciji. Ovim putem zahvaljujem svima njima, kao i njihovim roditeljima, ponosan sam na sve njih i mnogo im hvala na svemu što su učinili - kazao nam je Mario Glibić iz UŠ Sport Talent.

Pobjednički sastav primio je tijekom cijelog natjecanja tek nekoliko pogodaka, a u velikom finalu slavio je uvjerljivu 4:0 pobjedu protiv HNK Tomislav. • 

 

Marko Marić

Mihael Vrljić

Marko Anđelić

Marko Karačić

David Dzidić

Blaž Petrovića 

Ivan Kukić

Karlo Pehar

 

Sad igraju u klubovima 

Nk Zrinjski

Hnk Kruševo

NK Maksimir Zagreb

 

VIDEO:  

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije