HKK Zrinjski

U Slobodi razočarani, Širokom nije priznata tradicija u ABA ligi

27.07.2017.
u 09:00

Nakon što je na Skupštini regionalne ABA lige odlučeno kako će Bosna i Zrinjski u prvoj sezoni njezinog postojanja igrati drugu ABA ligu, dok će se za još jedno mjesto koje pripada Košarkaškom savezu Bosne i Hercegovine, boriti Sloboda, Široki i Mladost, prvi su reagirali iz tuzlanskog premijerligaša.

Odlasci u Slobodi

Čelni ljudi Slobode mišljenja su da su zaslužili izravan plasman u drugu ABA ligu ili barem razigravanje protiv Zrinjskog jer je i jedna i druga momčad stigla prošle sezone do poluzavršnice doigravanja za prvaka Bosne i Hercegovine. U međuvremenu tuzlanski klub napustila su trojica igrača američki branič Brown, centar Dumić i Hrnčić koji je zbog čestih ozljeda odlučio prestati s aktivnim igranjem. I dok u Slobodi tuguju, u Zrinjskom se raduju i vesele i misle da su zaslužili poziv. Njihov predsjednik Dalibor Miloš nada se kako u tek formiranom natjecanju neće razočarati. No, ono što će svakako mučiti Mostarce je nepostojanje adekvatne sportske dvorane i pravih uvjeta za takvo natjecanje. Drugi hercegovački klub koji će se kroz kvalifikacije boriti za nastup u drugoj regionalnoj ABA ligi Široki, ima sve potrebne uvjete, ali ih je loša prošla sezona udaljila od izravnog nastupa premda u klubu smatraju su se i neki drugi parametri pri određivanju klubova sudionika trebali i više gledati. No, u svakom slučaju klub s Pecare će pokušati kroz kvalifikacije izboriti drugi krug, a nedavno formirana uprava najavljuje povratak na stare staze, pa tako i u prvu regionalnu ABA ligu. Igokea će igrati prvu regionalnu ABA ligu, dok će dva, a možda i tri kluba nastupiti u drugoj ligi, već sada se nameće pitanje, što će biti s nastupom tih klubova u prvenstvu Bosne i Hercegovine.

Suprotna mišljenja

Iz Bosne misle da bi njihov klub trebalo osloboditi nastupa, s druge strane, potpredsjednik Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine Dalibor Miloš misli potpuno suprotno i uvjetuje tim klubovima igranje u prvenstvu Bosne i Hercegovine od samog početka sezone.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?