Druženje i nogomet

U Rastovači održan prigodan susret nogometnih prijatelja fra Ljube Čuture

17.06.2016.
u 11:00

U Rastovači kod Posušja, u srijedu, 15. lipnja, održano je prigodno druženje nogometnih prijatelja i suigrača pokojnoga fra Ljube Čuture. Na sportskom centru “Suveznici” okupilo se šezdesetak nogometaša koji su igrali u pet momčadi: Ljubotići - Kočerin, Rastovača, Gornji Mamići, Uzarići i Broćanac. Igralo se na travnatom terenu i premda je većina igrača u zrelim godinama, viđen je odličan nogomet. Najviše uspjeha imale su ekipe Uzarića i Broćanca koje su se našle u finalu. Uzarići su nakon jedanaesteraca bili pobjednici. Uz nogometaše, okupili su se i brojni drugi prijatelji i poštovatelji života fra Ljube Čuture koji je, kako reče dr. Ante Kvesić, slovio kao najbolji nogometaš među svećenicima ikada. Nakon sportskoga dijela, uslijedio je program u kojem se prisutnima obratio fra Mario Knezović uime organizatora. Prikazan je i kratki dokumentarni film o fra Ljubi Čuturi koji je izmamio mnogima suze na oči. Cijelo druženje imalo je i humanitarni karakter za pomoć jednoj djevojčici s posebnim potrebama. Uz pjesmu, prepričavale su se anegdote iz brojnih nogometnih utakmica koje je fra Ljubo odigrao. S ovoga događaja bila su izravna televizijska javljanja u program Naše TV. Podsjetimo, fra Ljubo Čutura umro je 17. studenoga 2013.

Dr. Ante Kvesić požurio je s važnog sastanka u Rijeci kako bi stigao na turnir u čast njegovu prijatelju i suigraču fra Ljubi. Fra Ljubo je bio pravi fanatik hakla, nastupao je i za već legendarni hercegovački malonogometni sastav Tange-lange koji je nekada harao malonogometnim turnirima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije