Nogometi savez BiH

U NS BiH obranili se još jednog napada

22.02.2016.
u 07:00

Iz Uprave za neizravno oporezivanje potvrdili navode Nogometnog saveza BiH

Nogometi savez BiH nedavno se našao pred još jednom optužbom. Informacije o navodnim malverzacijama u kući bh. nogometa javnosti su uvijek zanimljive, ali u NS BiH su se ogradili od tih optužbi. Iz te institucije su reagirali priopćenjem za javnost u kojemu su iznijeli svoje viđenje cijele priče, a isto je objavljeno i u našem listu.

Porez se uredno plaća

Ukratko, rečeno je kako se porez uredno plaća, te su u prilog tomu iznesene i konkretne brojke. Pojedinih pogrešaka u obračunima je bilo, a to u NS BiH nisu zanijekali. - U razdoblju koje obuhvaća kontrola bilo je određenih proceduralnih propusta prilikom fakturiranja i obračuna PDV-a kod pojedinih sponzora NS BiH, ali nije bilo zloupotreba i kažnjivih radnji, ni tendencije izbjegavanja plaćanja obveza, stajalo je, između ostalog, u priopćenju. Iz Uprave za neizravno oporezivanje BiH kažu kako je za njih ova akcija završena priča. Njihov istup potvrđuje prethodne navode iz Nogometnog saveza BiH. - U kontroli u studenom prošle godine utvrđeno je neizmirenje obveza, a taj dug je u međuvremenu izmiren. Nije se radilo o dugu koji je nastao s namjerom i u ovom postupku ne postoji kaznena odgovornost. To je običan prekršaj, nisu bile obračunate obveze po osnovi PDV-a gdje je trebalo. Sve se dogodilo zbog neznanja i nedovoljnog poznavanja propisa, kazao je Ratko Kovačević, glasnogovornik UNO BiH.

Očekivana reakcija

Naravno, takav epilog u krovnoj kući bh. nogometa dočekan je s odobravanje. Glavni tajnik Nogometnog saveza BiH Jasmin Baković kazao nam je kako je i očekivao takvu reakciju. - Želimo baratati samo činjenicama. Neka svatko radi svoj posao, a istina je najbolje mjerilo rada. U svakom poslu moguće su pogreške, ali u našem slučaju, one nemaju veze sa zloupotrebama i nezakonitim radnjama. To je potvrđeno i službenom informacijom organa koji je vodio postupak, kazao nam je Baković, te dodao: - Savez je s novim rukovodstvom prevladao i suspenziju, sanirao dugove, financijski i organizacijski se stabilizirao i ostvario povijesni uspjeh plasmanom na SP u Brazilu. Čelnici Saveza stekli su imidž uspješnih nogometnih djelatnika i na europskoj razini, dodao je Baković. Možda uspjeh čelnika Saveza nekome i smeta. Cijeli postupak se i počeo anonimnom prijavom, a takve prijave nisu novost kada je u pitanju optuživanje NSBiH. Baković tomu ne želi davati pozornost i završnu izjavu je okrenuo u drugom smjeru. - Savez je nastojao da sve obveze prema državi izmiruje redovito i nadležnim organima je poznato koliko smo novca uplatili po raznim osnovama. Ne treba zaboraviti kako NS BiH, iako ima status udruge građana, uz sve ostale obveze, sudjeluje u nizu humanitarnih akcija, zaključio je Baković.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije