Rukomet

U novu sezonu Zrinjski ulazi oslabljen, ali i jako motiviran

03.08.2018.
u 08:15

Rukometaši Zrinjskoga u ponedjeljak bi trebali početi novi ciklus priprema. Mostarci će se pripremati za novu sezonu pod vodstvom novog trenera Darija Pušića, kojem će pomoćnici biti Goran Lovrić i Filip Garmaz, a oni će na klupi naslijediti Zdravka Medića.

Značajni odlasci

Klub su uzdrmali i odlasci nekih od najboljih igrača, poput Delića i Anđelića, koji su prešli u rivala iz Ljubuškog - Izviđač, dok je momčad napustio i Šoljić. Odlasci i promjene dali su naslutiti kako situacija u mostarskom klubu nije bajna, što u upravi kluba nisu zanijekali, ali svejedno tvrde kako će u novu sezonu ući s jednakim ambicijama kao u prošlu.

- Istina je kako su nas napustili važni igrači. Konkretno, Delić i Anđelić u Izviđaču imaju priliku igrati regionalnu SEHA ligu, što je i bio jedan od razloga njihovih odlazaka, a to je sportski motiv koji moramo poštovati. Mi im u ovom trenutku to ne možemo pružiti. Svim našim bivšim igračima želimo sreću u nastavku karijere. Mi se nastavljamo okretati domaćoj školi rukometa koja će i u budućnosti biti glavni oslonac. Dolaze nam talentirane generacije. Neke iskusnije igrače, kao što su Bošković, Džeba i Mandić, očekujemo na višoj razini, naši se protivnici opasno varaju ako misle kako će im s nama biti lakše - kazao nam je predsjednik kluba Branislav Stojkić. Zrinjski je zadnjih nekoliko godina bio pozitivna priča mostarskog sporta. Ipak, lokalna sredina nije najbolje stala iza kluba. Klub se muči s financiranjem, a bez entuzijazma koji vlada u ovom kolektivu teško bi zadržao stabilnost.

Slaba podrška

- Ne možemo se pohvaliti kako imamo baš sjajnu podršku lokalne zajednice, a s druge strane smo jedini klub čiju igrčaku bazu čini 95% domaćih igrača. Tu nam treba jači vjetar u leđa, ne želimo da dođe do zasićenja. Pokazali smo koliko puno možemo napraviti s minimalnim ulaganjima. Naše su tribine dobro ispunjene, ali za neki iskorak potrebna nam je veća podrška. Ove sezone uvodimo jednu novinu na domaće utakmice. Uvest ćemo sponzora utakmice koji bi se pobrinuo za troškove organizacije, a s druge strane dobio bi marketinšku promociju na utakmici i našim društvenim kanalima. Za klub je bitno što smo u finalnoj fazi pregovora s generalnim sponzorom PPD-om i očekujemo kako ćemo potpisati novi ugovor početkom jeseni - dodao je Stojkić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije