Neumski vaterpolo na putu da prebrodi krizu

U Neumu izgrađeno novo plivalište

storyeditor/2023-01-08/Vaterpolo1-Vaterpolisti_Jadrana_na_jednom_od_turnira_Ivica_Bacic.jpeg
09.01.2023.
u 16:02

Kada smo prije godinu dana o statusu Vaterpolo kluba Jadran iz Neuma, okosnice sporta na bh. rivijeri, pričali o perspektivi ovoga sporta, Ivan Lakić, predsjednik kluba, nije bio optimističan.

Turistički adut

Naime, zbog razvoja turističkih kapaciteta klub je ostao bez otvorenog plivališta, tako da su se sve aktivnosti svele na mali bazen u sklopu hotela “Zenit”, čiji je direktor upravo spomenuti Ivan Lakić. Petnaestak mjeseci poslije situacija je bitno drugačija, o čemu predsjednik Lakić kaže:

- U međuvremenu riješili smo dvije važne stvari. Prva je novo plivalište na lokaciji Poštari, a druga - dobili smo domaćeg trenera Kristijana Njavru. Rezultati su već vidljivi, pa smo tako postali prvaci Ljetne lige u seniorskoj konkurenciji, što nije mala stvar s obzirom na to da imamo mladi sastav. Sudjelovali smo i na nekoliko turnira, primjerice u Malom Lošinju, Makarskoj, Mlinima te na prvenstvu i Kupu BiH. Na oba natjecanja nastupila su po četiri kluba – uz Neum, još Banja Luka i Invetctum iz Sarajeva te jedan novi klub - Leotar iz Trebinja. Raduje nas oživljavanje vaterpola u Trebinju, koje ima i zatvoreni bazen, što nam pruža priliku češćih utakmica.

Dakle, neumski vaterpolo je iz pat-situacije uspio nastaviti iskorak. Lakić ističe da je klub osigurao i usavršavanje trenera koji će kroz školovanje dobiti sve potrebne licencije. Naravno, školovani trener već je druga priča. No, neumskom vaterpolu i dalje ostaje jedan problem o kojem predsjednik Lakić kaže:

- Moram istaknuti da smo zahvaljujući, prije svega, razumijevanju općinskih vlasti, riješili problem plivališta na otvorenom, međutim, takvo plivalište se može koristiti samo u toplijem dijelu godine. Neumu, a ne samo vaterpolo klubu, treba zatvoreni bazen kojim bi se pružila prilika ne samo za razvoj sporta, ne samo vaterpola već i plivanja, nego unaprijedila i turistička ponuda. Ja se nadam da će se i to riješiti čim se za to steknu uvjeti.

Novi planovi

Na kraju možemo zaključiti da je zahvaljujući razumijevanju općinskih vlasti riješen jedan koncem 2021. godine, izgledalo je, teško rješiv problem. Novo plivalište klubu otvara i nove planove.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije