Amina Kajtaz

U Mostaru su loši uvjeti za plivanje, zato sam prešla u Mladost

17.09.2017.
u 09:40

Najbolja bh. plivačica Amina Kajtaz svoju sportsku karijeru nastavit će u Zagrebu. Lijepa Mostarka svoj dosadašnji klub Velež zamijenila je zagrebačkom Mladošću. O razlozima odlaska u Hrvatsku Kajtaz je govorila za televiziju N1. - Najviše sam se preselila zato što su u Mostaru loši uvjeti za plivanje. Oni su prvi razlog. Zagreb je grad koji ima najveću perspektivu, nisam htjela u Ameriku. Imamo ovdje odlične uvjete. Teretanu, bazene, masaže, sve što je potrebno za jedan dobar rezultat - kaže Amina i naglašava kako joj je mnogo pomogao zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. - Obratila sam se Milanu Bandiću i stvarno je dosta pomogao. Želim mu ovim putem zahvaliti - istaknula je nadarena plivačica. Na upit kako su je primili kolege u Zagrebu, kazala je kako su svi ljubazni, no tu je tek deset dana. Na pitanje nedostaje li joj Mostar, kaže: - Svakako da nedostaje. Svaku priliku iskoristim za odlazak dole. Što se tiče potpore, Amina je istaknula da je od nadležnih institucija u županiji toga bilo, no Mostar nema mnogo načina kako bi pomogao.
- Netko je pružao potporu što se tiče HNŽ-a. Što se tiče uvjeta, svakome sam se obratila, ali Mostar ne stoji dobro kada su financije u pitanju. U cijeloj BiH imamo dva olimpijska bazena, a samo u Zagrebu ih imate pet, šest.
Amina je istaknula kako bi se vratila kada bi se stvorili bolji uvjeti u Mostaru, kada bi grad na Neretvi dobio sportsku dvoranu.
Na kraju je kazala kako će i dalje nastupati za BiH. - Ja sam samo prešla u hrvatski klub, ali i dalje plivam za reprezentaciju BiH, nikako ne mijenjam državljanstvo - naglasila je Amina Kajtaz.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije