U Madridu slave zbog kiksa Barcelone, to će im donijeti 50 milijuna eura

17.04.2024.
u 15:19

Atletico Madrid je na gostovanju u Dortmundu poražen od Borussije s 4:2 i time s ukupnih 5:4 ispao iz Lige prvaka u četvrtfinalu, piše SK.  

No, Barceloninim 1:4 (ukupno 4:6) porazom od PSG-a u četvrtfinalu Lige prvaka Atletico je osigurao plasman na nadolazeće Svjetsko klupsko prvenstvo.

Novi format ovog natjecanja održat će se u SAD-u, a sastojat će se od 32 momčadi podijeljene u osam skupina po četiri kluba, dok će dvije najbolje momčadi iz skupine igrat će nokaut fazu natjecanja.

Barceloni je za plasman na Svjetsko klupsko prvenstvo trebalo ispadanje Atletica i prolaz protiv PSG-a. Ovako će 50 milijuna eura koje se osigurava plasmanom pripasti Atleticu.

Atletico će se tako pridružiti listi europskih klubova na kojoj su Manchester City, Real Madrid, Chelsea, Bayern, PSG, Inter, Porto, Benfica, Borussia Dortmund, Juventus.

Ostalo je još jedno europsko mjesto, njega će osigurati ovogodišnji pobjednik Lige prvaka, odnosno najbolja momčad po Fifnom renkingu u posljednje četiri godine koja još nije osigurala svoj plasman.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije