Liga 6

U Ligi za prvaka slavili domaćini, u Ligi za ostanak gosti, trener Studenta podnio ostavku

15.03.2016.
u 11:00

U prvom kolu Lige za prvaka domaćini su upisali sve pobjede. Najteži put do prve pobjede u Ligi 6 imala je Mladost iz Mrkonjić Grada.

Izjednačen susret

Igrači Gorana Sladojevića nakon produžetaka uspjeli su pobijediti solidan sastav Leotara iz Trebinja. Bio je to dosta izjednačen susret u kojem se, a posebice u drugom dijelu, igralo koš za košem. Domaćin je u produžecima bio bolji i slavio s 85:79. U sastavu pobjednika isticala se četvorka: Radukić s ubačena 23 poena i 13 skokova te Svilar koji je ubacio 20, Knežević 18 i Đuranović 17, uz deset skokova. Kod gostiju iz Trebinja Radenković je postigao 25 poena, Šakotić 14, Pelkić 12, Rikalo 11.

U Ligi za ostanak maksimalan uspjeh ostvarili su gosti, a u posljednjem susretu prvoga kola Student je na svom parketu neočekivano poražen 70:61 od BN Basket. Očekivalo se da će Student upisati pobjedu i nastaviti sa solidnim igrama i u Ligi za ostanak. Međutim, porazom od Bijeljinaca situacija se dosta zakomplicirala na ljestvici, tako da tri momčadi imaju omjer pobjeda 6-5 (Bošnjak, Student i Sloboda), dok Zrinjski, BN Basket i Građanski Bobar imaju učinak 5-6.

Raspoloženi Tuljković

Igra Studenta se svela na trojicu igrača - Sejfića koji je ubacio 18 poena i imao nevjerojatna 24 skoka, Rizvića sa 17 poena te donekle i Duraka koji je postigao 11 poena. Goste je predvodio donedavni igrač Zrinjskog Tuljković. Poraz od BN Basketa utjecao je i na trenera Nevena Nikolića koji je odmah poslije utakmice dao ostavku.

Rezultati 1. kola Lige za prvaka: Igokea – Široki 68:52, Kakanj – Spars 80:66, Mladost – Leotar Swisslion 85:79 (nakon produžetaka). Rezultati 1. kola Lige za ostanak: Bošnjak – Zrinjski 70:74, Građanski Bobar – Sloboda 70:78, Student – BN Radnik 61:70.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije