Karate

U karate klubu 'Zrinjski' i djeca od tri godine

04.03.2019.
u 21:12

Karate klub "Zrinjski" Mostar jedan je od nekoliko karate klubova koji djeluju u Mostaru, a trenutno broji sedamdesetak članova uzrasta od 3 do 23 godine.

Dragan Rezić, utemeljitelj kluba, koji je sudjelovo kao predsjedatelj komisije na jednom od polaganja najmlađih karataša za prvi pojas od četiri do deset godina, kaže kako su ti mladi ljudi za svoj uzrast više nego dobri.

-Bez obzira što imaju malo godina primjećuje se dobra koncentracija, a vrhunski sportašni nisu nastali samo od onih koji su trenirali, već koji su znali živjeti taj sport i volit ga – kaže Rezić.

Karate klub Zrinjski nastao je 1994. godine i kroz klub je do danas prošlo više stotina Mostaraca od kojih su, kaže Rezić, mnogi  inženjeri ili doktori.

-To je još jedan znak da se putem karatea razvija sportski duh koji izgrađuje jake individue- objašjava Rezić.

Jedan od trenera karate kluba Zrinjski Emil Ćorić ističe kako je karate dobar za razvoj cjelokupne motorike ali isto tako uči djecu disciplini i samokontroli, a gradi, kaže, i samopouzdanje koje je danas svima prijeko potrebno.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?