Nogomet

U godini jubileja Orašje priželjkuje povratak u Premijer ligu, prvi krenuli s pripremama za sezonu

16.01.2016.
u 07:00

Momčad Orašja prva je od prvoligaških klubova počela sa zimskim pripremama. Na prvom okupljanju labudove je dočekalo sunčano vrijeme, dobar travnjak, puno mladih igrača i optimizma. Nakon kratkog uvoda u svlačionicama i obraćanja trenera Mate Neretljaka, igrači su istrčali na sjajno uređen travnjak i odmah se u njihovu ponašanju vidjelo da su željni rada i dodira lopte. Po riječima trenera Neretljaka, uvodni dio do subote ispunit će lagano trčanje, liječnički pregledi i kompletiranje opreme, a prave pripreme s opterećenjem igrača započet će u ponedjeljak. U igračkom kadru bit će dosta promjena u odnosu na jesensku sezonu.

Odlazak u Međugorje

- Bit će i dolazaka i odlazaka, ali smatram da ćemo biti bolji nego prošle godine. Ciljano smo doveli nove mlade i brze igrače, modernog kova, i uvjeren sam da će predstavljati pojačanja za našu momčad. Novi igrači s kojim smo postigli dogovor dolaze u ponedjeljak i praktično to će biti istinski početak zimskih priprema. Naše ambicije su jasne i sve ćemo učiniti kako bismo Orašje vratili u Premijer ligu. Jasno je da neće biti lako. Gotovo kompletne pripreme obavit ćemo u Orašju, poručio je trener Mato Neretljak.

U razgovoru s Neretljakom i njegovim pomoćnicima, Ivicom Vincetićem i Antom Živkovićem, doznali smo da je komunikacija s čelnicima kluba jako dobra i oni čvrsto stoje iza onog što je dogovoreno. Od kada je Neretljak stigao, klub već godinu dana funkcionira jako dobro i, po njegovim riječima, nema razloga da tako ne bude i ubuduće. U dogovoru s upravom momčad će sredinom veljače skoknuti do Međugorja i odigrati nekoliko pripremnih utakmica s jakim suparnicima. Dok su igrači radili s loptom na jedan dodir, naši sugovornici su bili iznimno raspoloženi za razgovor, pa smo doznali da je na prvo okupljanje stiglo 20 nogometaša, među kojim i nekolicina iz juniorske i kadetske momčadi. Klub su napustili Mujić i Širanović, dok se Aletić oporavlja nakon operativnog zahvata, a Kobaš i Arlović su u potrazi za novim klubom.

Povjerenje u stručni stožer

Poslove oko igračkog kadra uprava je u cijelosti prepustila treneru i na njemu je, kažu, odlučiti tko je suvišan, a tko će se od novih igrača priključiti momčadi. Imaju veliko povjerenje u Neretljaka i njegove suradnike, osobito kroz rad i rezultate kluba u protekloj 2015.

- Mi se u upravi trudimo pratiti rezultate i smatramo da se njegovim dolaskom klub podigao, poraslo je zanimanje navijača, sponzora i cijele društvene zajednice. Nastojimo financijski pratiti sve rezultate i ciljeve koje smo postavili pred momčad, nakon što smo izborili ostanak. Od jeseni smo podigli ljestvicu, ozbiljno krenuli u borbu za povratak Orašja u Premijer ligu i to je naš primarni cilj, rekao je predsjednik kluba Marković.

- Sa stručnim stožerom smo okvirno dogovorili koliko sredstava možemo izdvojiti za dovođenje igrača koji su nužno potrebni na određenim pozicijama i to je u nadležnosti trenera Neretljaka. Na ljeto ćemo obilježiti 20 godina postojanja kluba i poželjeli smo da bi najveći dar klubu, gradu Orašju i čitavoj županiji bio plasman Orašja u Premijer ligu, poručio je Marković. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije