HNK Čapljina

U Bjelavama prijetili ‘praznim puškama’

18.08.2016.
u 08:00

Ni sjena proljetošnjeg duela nije bio sudar u Bjelavama između Čapljine i Zvijezde. Štoviše, utakmica je protekla mirno ako se ima u vidu ogled od prije tri mjeseca u Bjelavama, kada je u susretu posljednjeg kola Čapljina pobjedom od 4:0 Zvijezdu ostavila bez Premijer lige. Po pristupu ostao je dojam da ove sezone, za razliku od prošle, momčad iz Gradačca nije opterećena plasmanom u Premijer ligu. S druge strane, Čapljina je u susret ušla oprezno, stekao se dojam da je važnije bilo ne izgubiti nego pobijediti.

Žustro i borbeno

Uglavnom, prvo poluvrijeme u Bjelavama proteklo je bez prilika. Igralo se žustro i borbeno, ali dalje od šesnaesterca ni jedni ni drugi nisu se uspjeli probiti. Trener domaćih Damir Borovac u poluvremenu anemični je napad osvježio dvjema promjenama, što je dalo rezultata. Već u 47. minuti Ljubiša Pecelj priprijetio je udarcem s distance, ali je gostujući vratar Kolak uspio ukrotiti loptu. Uz više prigoda na obje strane i terensku premoć Čapljine, obje ekipe imale su dvije vrlo izgledne prilike. Prvi strijelac Čapljine Salko Jazvin u 71. minuti izmiksao je gostujuću obranu, tukao prema praznim vratima, ali su gostujući igrači s gol-crte izbacili loptu. Sve viđeno ipak je zasjenio promašaj Nermina Hodžića u posljednjoj minuti utakmice. U brzoj kontri Hodžić je prevario trojicu obrambenih igrača i vratara Čapljine, nakon čega je nonšalantno krenuo prema praznim vratima. Kad su je već svi vidjeli u mreži, lopta je odskočila od busena trave, napadač Zvijezde koji je ušao u nastavku umjesto praznih vrata pogodio je desnu vratnicu, uz čuđenje, smijeh, a na koncu pljesak domaćih navijača.

Bez imperativa

Prva utakmica u Bjelavama u novoj sezoni pokazala je da Čapljina za sada nema rješenje u špici napada. U prvom poluvremenu trener Borovac na toj poziciji žrtvovao je Jazvina koji je tek u nastavku, na boku, došao do daha. Sudeći po prvoj utakmici, Čapljina će se teško nositi s ekipama koje se zatvore u Bjelavama. Upravo takvu opreznu varijantu primijenio je Darko Vojvodić koji je na kraju bio zadovoljan bodom.

- Nemamo imperativa, idemo polako kući, pobjeda, bod na strani pa što bude, kazao je Vojvodić, a bodom je bio zadovoljan i kapetan domaćih Ivan Raič:

- Mislim da bod protiv Zvijezde nije neuspjeh. Dobra su i spremna ekipa, teško će ih tko nadigrati, kazao je Raič ističući kao nepovoljnu okolnost raspored na startu prvenstva. Naime, nakon gostovanja u Visokom, utakmice protiv Zvijezde u Bjelavama, slijedi čapljinski derbi protiv GOŠK-a u Gabeli.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije