najbolji bh. atletičar

Tuka: Nikad nisam bio na ovoliko visokoj razini treninga i forme

18.05.2020.
u 15:40

Najbolji bh. sportiaš  Amel Tuka prve utrke u ovoj sezoni očekuje početkom kolovoza na državnom prvenstvu ako ranije atletičari ne dobiju dozvolu za nastup na manjim utrkama u drugim zemljama kada se otvore granice.

To bi trebala biti njegova uvertira za velika natjecanja i nastupe na Dijamantnoj ligi koji ga očekuju u ovoj sezoni. 

- U vrijeme kad smo mislili kako nema ništa od ove sezone dobili smo dobru vijest da Dijamantna liga službeno počinje 14. kolovoza u Monacu. U rasporedu se može vidjeti da su utrke veoma blizu, gotovo svaki drugi dan. Trener i ja ćemo morati odabrati utrke koje će biti najbolje za moju formu - rekao je Tuka.

Dvomjesečnu stanku zbog koronakrize aktualni svjetski doprvak na 800 m smatra da je odlično iskoristio za pripreme u Zenici. 

- Nisam propustio nijedan trening. Bio sam maksimalno posvećen. Ova situacija u vezi s virusom je meni osobno dobro došla, jer nisam nikad bio na ovoliko visokoj razini treninga i forme. Mislim da bi i ova sezona mogla biti veoma dobra. Tijelo je već naviklo da pretežito u ovom razdoblju krenem u utrke. Sezona možda krene od lipnja pa ćemo vidjeti kako će se to odraziti na tijelo i formu. Osjećam se veoma dobro, trenirao sam i zdrav sam - kazao je Tuka.

Nakon odgađanja Olimpijskih igara u Tokiju atletičari će od studenoga ove godine morati se boriti za postizanje novih olimpijskih normi za Igre zakazane za sljedeću godinu. 

- Dobili smo obavijest da će se tek od kraja studenoga priznavati norme za Igre, vjerojatno jer svi trenutno nemaju iste uvjete za treniranje i ne bi bili ravnopravni. Puno je lakše kada znate da već imate normu za igre i ne morate trošiti snagu za mitinge, već možete napraviti pravi plan i program - kazao je  Tuka na današnjoj press-konferenciji u Sarajevu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije