prošao u polufinale

Tuka: Kontrolirao sam utrku cijelo vrijeme

 Amel Tuka
12.08.2016.
u 19:00

Imao sam jaku grupu, bio sam oprezan i kontrolirao sam utrku cijelo vrijeme, kazao je Tuka

Bh. atletičar Amel Tuka danas je u kvalifikacijama utrke na 800 m rezultatim 1:45,72 minute osvojio drugo mjesto u svojoj kvalifikacijskoj grupi i tako izborio nastup u polufinalu. 

Dvadestpetogodišnji atletičar iz Kaknja u kvalifikacijama, u kojim su sudjelovala 54 natjecatelja postavio je četvrto vrijeme.

Bolji od Tuke bili su svjetski rekorder Kenijac David Rudisha (1:45.09), zatim pobjednik grupe u kojoj je trčao naš atletičar - Ayanleh Souleiman iz Džibutija (1:45.48) te Južnoafrikanac Reinhardt van Rensburg (1:45.67).

- Utrka je bila odlična, plasirao sam se u polufinale, što mi je bio i cilj. Imao sam jaku grupu, bio sam oprezan i kontrolirao sam utrku cijelo vrijeme. Zadovoljan sam obzirom da je utrka bila prilično rano ujutro (10 sati po lokalnom vremenu). Čak i na zagrijavanju nas je pratila kiša i bilo je pomalo hladno. Uzimajući sve to u obzir ostvario sam dobro vrijeme - kazao je Tuka.

U polufinalu, koje je na rasporedu u nedjelju rano ujutro (od 3:08 do 3:30 sati), Tuku očekuje znatno teži zadatak, a kaže kako će dati sve od sebe da prođe u finale. On se zahvalio svima u BiH na podršci.  

- Budite i dalje uz nas,  uživajte u našim nastupima, bez obzira koje rezultate napravili, mi svim srcem ovdje predstavljamo svoju Bosnu i Hercegovinu - kazao je Tuka.     

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije