"Konjic open 2016"

Trinaestogodišnji Bojan Maksimović pobjednik šahovskog turnira

Bojan Maksimovic
FENA
02.03.2016.
u 10:59

Prvo mjesto pripalo je mladom bh. šahisti Bojanu Maksimoviću iz Banje Luke, drugo i treće mjesto pripalo je Tuzlacima, Borisu Budimiru i Andriji Obadu, četvrto mjesto je zauzeo Muris Konjičanin iz Sarajeva

Bojan Maksimović, trinaestogodišnjak iz Banje Luke, pobjednik je petog međunarodnog šahovskog rejting turnira "Konjic open 2016".

Turnir je trajao četiri dana, počevši od 27. veljače, a na njemu je sudjelovalo ukupno 98 natjecatelja iz cijele regije, kao i gosti iz Albanije, Turske i Finske.

Nakon završetka podijeljeno je deset redovitih i jedanaest specijalnih nagrada, a prvo mjesto pripalo je mladom bh. šahisti Bojanu Maksimoviću iz Banje Luke. Drugo i treće mjesto pripalo je Tuzlacima, Borisu Budimiru i Andriji Obadu, dok je četvrto mjesto zauzeo Muris Konjičanin iz Sarajeva.

Najuspješnijom šahistkinjom proglašena je Maša Maksimović, sestra prvaka turnira, mladog Bojana Maksimovića iz Banje Luke.

Dr. Sulejman Mulić, član organizacijskog odbora međunarodnog šahovskog turnira "Konjic open 2016", kazao je za Fenu da je prezadovoljan kako organizacijom, tako i odzivom igrača iz cijele regije.

- Presretan jer smo mogli odgovoriti svim izazovima koji se tiču organizacije, koje prate ovakvu jednu manifestaciju. Na turniru su sudjelovali šahisti iz svih zemalja regije kao i gosti iz Finske, Turske, Albanije i Crne Gore i ja kao šahist sam presretan, kazao je Mulić.

Dodao je da mu posebno zadovoljstvo predstavlja to što je pobjednik turnira mlada nada bh. šaha, trinaestogodišnji, Bojan Maksimović.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije