HŽRK Grude

Tri godine bez prvenstvenog poraza u svjetskim okvirima spada u rekorde

VL
Autor
Željko Andrijanić
03.11.2017.
u 08:20

Da je BiH uređena država u svim okvirima, HŽRK Grude bi bile jedan od njezinih sportskih simbola. Mjesto koje je dalo brojne sportaše posljednjih godina najviše se promovira kroz ženski rukomet koji ubiranje trofeja i rapidan razvoj doživljava dolaskom Zorana Trlina na mjesto prvog čovjeka kluba.

Trlin je na mjesto trenera doveo rukometnu legendu iz Mostara Zlatu Zubac i nakon tri uzastopna naslova prvaka, Gruđanke su na dobrom putu da osiguraju još jedan naslov. Iako je odigrano tek šest kola, u ovom trenutku mladim i izvanserijski kvalitetnim igračicama nitko u BiH ne uspijeva parirati. Prošlog vikenda u Grude je došla Ilidža. U nekim drugim okolnostima sarajevski klub bi barem ostvario respektabilan rezultat. Ovako je završilo 37:14. Gruđanke imaju niz uspješnih igračica, praktički, koja god igra upiše se u strijelce, zaustave niz napada, golmanice imaju bogat saldo obrana na kraju utakmice. Jedna od uspješnih igračica, možda i najbolja u državi je Nikolina Čutura.

Nikolini Gruđani tepaju da je njihova rukometna misica i ističu njezino rukometno znanje, odličan kućni odgoj i ljepotu. Nikolina pak želi nastaviti niz pobjeda Gruđanki. Naime, u studenome 2014. godine Gruđanke su upisale svoj posljednji poraz, i to protiv Katarine.

I to za samo jedan gol. Vladalo je veliko nezadovoljstvo suđenjem. Srećom, taj poraz ih nije pokolebao, nego su se dovele u situaciju da im sudačke pogreške, ma koliko ih bilo, ne mogu naštetiti. Nikolina ističe da su uvjeti u klubu na maksimalnoj razini. - Apsolutno su među najboljima na ovim prostorima - rezolutna je najbolja igračica i strijelac kluba. Ističe odličnu atmosferu. - I među nama igračicama vlada pozitivna atmosfera, što je izuzetno važno, te nam daje prednost u ostvarivanju uspješnih rezultata. Očekujem nastavak dobrih igara svoje ekipe do kraja, nastavak niza pobjeda i, naravno, da sezonu završimo bez ozljeda - govori sjajna rukometašica. U sedmom kolu, Gruđanke će gostovati u Zavidovićima. Idu na noge Krivaji koja ima 4 od mogućih šest pobjeda, te remi i poraz. - Zavidovićanke imaju jaku ekipu ove sezone, a u statistici na svome parketu posljednjih godina bilježe samo poraze od Gruđanki.

Motiva ne nedostaje - ističu u HŽRK Grude. Potrebno je pobijediti i nastaviti dugogodišnji, pobjedonosni niz.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije