Euroliga

“Trenerski ispit” kod Obradovića, košarkaškog Alexa Fergusona

Istanbul's head coach Zeljko Obradovic looks on during the men's Euroleague group A basketball match between Bayern Munich and Fenerbahce Istanbul, at the Audi Dome in Munich, Germany, 19 November 2015. PHOTO: MATTHIAS BALK/dpa/DPA/PIXSELL
28.01.2016.
u 07:00

Pred trenerom Cedevite Veljkom Mršićem je ‘poslastica’, trenerski zadatak kakav bi svatko poželio. U Istanbulu ga u četvrtak navečer (19.30 sati) prekriženih ruku dočekuje Željko Obradović, najtrofejniji europski trener, košarkaški Alex Ferguson.

– Trofeje više i ne brojim – kazao je svojedobno Obradović, a titula europskih prvaka ima osam (Partizan, Joventut, Real Madrid, Panathinaikos). Dakle, ne može ih nabrojiti na prste jedne ruke...

– Obradović me nikad neće podcijeniti i upravo je to razlog za sve što je napravio u karijeri. Bit će mi velika čast suprotstaviti se njegovoj družini – veselio se Mršić prije leta za Istanbul.

Otputovali su Zagrepčani tamo kako bi vidjeli, učili i otkrili kako funkcionira vjerojatno najbolja europska momčad ovih dana. A Cedevita je ulaskom u top 16 već ponosna. No ulazak u četvrtfinale je primamljiv. Pa put nije samo izlet. Da bi postao legenda, moraš pobijediti legendu...

– Vjerojatno je Obradovićev Fenerbahçe najbolja momčad Europe. Iako znam što je on sve osvojio i koga je sve trenirao, petorka u Istanbulu možda mu je i najbolja koju je imao u karijeri! To je momčad koja bi u NBA imala što reći – kaže trener Cedevite.

Kad već toliko hvalimo Fener, stavimo i brojke na papir. U skupini Eurolige imaju omjer 4-0. U prosjeku zabijaju 90,3 koša po europskoj utakmici, imaju najviše skokova (38), blokada (4,25)... Sve rekordi. Po statistikama su bolji od Hrvata po svemu (koševi 80,8 – 75,4, skokovi 34,9 – 34,4, asistencije 17,1 – 16,1, ukradene lopte 5,9 – 5,1, blokade 3,6 – 1,4, pa po postotku ubačenih slobodnih bacanja, dvica, trica...). 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije