na ‘papiru’ laka utakmica protiv Mladosti

Trener Slaven Musa traži prednost za miran uzvrat na Pecari

Široki - Travnik
arhiva vl
11.03.2015.
u 10:47

Jučer u 9 sati nogometaši Širokog Brijega su otputovali u Veliku Obarsku, gdje će danas (15 sati) igrati protiv Mladosti prvi četvrtfinalni susret Kupa BiH. Na “papiru”, to je najlakši protivnik, ali zato su momci Slavena Muse u osmini finala morali preskočiti Željezničar (2:0, 1:1), a prije toga u šesnaestini finala (jedna utakmica) u Bihaću svladali su Jedinstvo (2:0). Mladost se plasirala među osam najboljih pobjedama protiv imenjaka u Župču(1:0), te u osmini finala nadigrala federalca iz Jajca, Metalleghe (0:0 i 1:0).

Utakmica nakon stanke

- Nismo nezadovoljni ždrijebom, ali kvalitetu moramo pokazati na travnjaku. Vodimo u prvenstvu, Mladost je pak posljednja, ali to malo znači. Utakmica dobro “sjeda” nakon stanke, posebice Pandži i Zakariću koji nisu igrali protiv Radnika (2:1) zbog tri žuta kartona, kaže Slaven Musa, trener Širokobriježana. Najveći problem njegovoj momčadi je (opet) dugački put u Semberiju, opet u nekompletnom sastavu. Ovaj put nedostajat će Ivica Džidić, Josip Ćorluka, Ivan Peko, Tainanan Welker i Zoran Plazonić. Ali, na Pecari nisu zabrinuti, klupa je dovoljno dugačka da ničiji izostanak nije “greda”.

Soldo bez pogrešaka

Ivica Džidić bit će u konkurenciji (tek) za nedjeljni derbi protiv Željezničara, tada će valjda i Josip Ćorluka biti potpuno spreman za sve napore. Iz istih razloga Musa ni Peku ne želi “potrošiti”, dok Zoran Plazonić neće igrati zbog žutih kartona. Brazilac je Tai, pak, na posljednjem treningu ozlijedio ložu: - Ovaj put, kao i obično u Kupu, među vratnice će Luka Bilobrk. Tako treba, kako bi i on i Antonio Soldo održali natjecateljski ritam čuvajući mrežu na službenim utakmicama. Tu sam još i ja kao treći vratar, ili vratar “zlu ne trebalo”, jer se nadam kako neću biti trebati, kaže Nikola Marić, koji ima i ulogu trenera vratara. On je pun hvale za Antonija Soldu: - Soldo je, od kada je stao među vratnice (41 utakmica), imao samo jednu polupogrešku (protiv Borca, 1:1). Široki Brijeg će istrčati u sastavu: Bilobrk – Karačić, D. Džidić, Pandža, Marković – Landeka, Kožulj – Ćorić, Ivanković, Zakarić –Buhač, dok će Soldo, Kožul, Barišić, Pehar, Wagner, Kresinger biti na klupi. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?