Juventus prvak

Trener otrčao u svlačionicu, a Pjanić poslao snažnu poruku

Miralem Pjanic
27.07.2020.
u 08:55

Juventus je jučer slavio protiv Sampdorije s 2:0 nakon pogodaka Cristiana Ronalda i Federica Bernardeschija te tako osigurao devetu uzastopnu titulu. 

Maurizio Sarri objasnio je nakon utakmice kako se osjeća nakon što je osvojio svoju prvu prvoligašku titulu u karijeri. Ova titula je prva velika titulu za 61-godišnjeg Sarrija nakon što je ranije s Chelseajem osvojio naslov u Europa ligi.  

Odmah nakon što je sudac označio kraj Sarri je otrčao u svlačionicu kako bi zapalio cigaretu i izbjegao da ga igrači poliju šampanjcem, ali nije uspio u tome.

"Osjećaj je poseban. Nije lako pobjeđivati, a još je teže to raditi kontinuirano. Najgore je kad se uspjeh uzima zdravo za gotovo", rekao je Sarri za Sky Sport Italiju pa dodao:

"Nije ovo bio šetnja u parku. Bilo je to dug, težak i sretan period, ovo momčad zaslužuje puno priznanja zbog gladi za pobjedom i odlučnosti koju pokazuje nakon osam titula zaredom. Otišao sam s terena jer sam htio izbjeći da me poliju, ali vidite da mi nije uspjelo. Rekao sam igračima da su očito jako dobri nogometaši ako su sa mnom osvojili naslov."

Juventus je ovom titulom postao prvi klub u ligama Petice i vezao devet uzastopnih naslova prvaka u svojoj zemlji.

"Cristiano Ronaldo i Dybala su oni koji rade razliku na terenu, zaslužuju sva priznanja koja dobivaju. Imamo predsjednika i direktore koje svaki dan možete vidjeti na treningu, dolaze razmijeniti ideje i pitati treba li nam nešto. Oni su ti koji toče gorivo u rezervoar ove ekipe. Podržavaju nas i kad gubimo", rekao je Sarri pa dodao:

"U smislu organizacije Juventus je vrh europskog nogometa. Nisam mogao tražiti ništa više od onog što imam ovdje. Treba malo vremena da se čovjek prilagodi kad dođe, potrebno je vrijeme da bi se razumjelo kako stvari ovdje funkcioniraju. Tek onda možete neke stvari mijenjati. Ne možete ušetati u klub koji osam godina osvaja naslove prvaka i mijenjati stvari. To ne bi bilo osobito pametno."

Nakon meča oglasio se Miralem Pjanić. Na Instagramu je postavio poruku. "Postoje oni koji pišu povijest i oni koji je čitaju".

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije