Liga 12

Traži se peti putnik u Ligu za prvaka

BiH,28.11.2015.Mostar ,Dvorana Bijeli brijeg,  Student - Siroki Photo:Stojan Lasic
27.02.2016.
u 08:00

Nakon prvenstvene stanke nastale zbog završnice kupa, susretima 21., pretposljednjeg kola Lige 12, nastavlja se prvenstvo košarkaša Bosne i Hercegovine. Do početka drugoga kruga i Lige za prvaka još se ne zna koja će od dvije momčadi, Široki ili Student, igrati u Ligi za prvaka, a koja će od te dvije momčadi morati igrati u Ligi za ostanak.

Velika borba

Kao posljednja momčad Lige 12 Varda iz Višegrada već je izgubila prvoligaški status. I Široki i Student u dva posljednja kola čeka velika borba. U odnosu na Student, Širokobriježani imaju pobjedu više, ali lošiji međusobni omjer. Širokobriježani gostuju u Bijeljini kod BN Basketa koji će pobjedom nastojati bodove prenijeti u drugi krug, dok bi se Široki pobjedom približio Ligi za prvaka. Širokobriježani su igrali dobro u završnici kupa u Mrkonjić Gradu i ako budu igrali u tom ritmu, uspjehu će biti vrlo blizu. Student ugošćuje Slobodu. Mostarci će morati dobro zapeti ako žele pobjedu nad Tuzlacima. Neće im biti nimalo lako jer Slobodu s klupe vodi rođeni Mostarac Boris Džidić koji se nije baš na najljepši način rastao s klubom koji je uveo u prvoligaško društvo.

Spars oslabljen

Derbi kola igra se u Sarajevu gdje oslabljeni Spars dočekuje vodeći sastav Lige Kakanj. Bit će to borba za međusobni prestiž i vodeće mjesto ligaške ljestvice. Posljednja Varda ugošćuje Zrinjski gdje pobjeda i jednima i drugima ne donosi ništa.

Varda je već drugoligaš, a Zrinjski će igrati Ligu za ostanak. Parovi 21. kola: BN Basket - Široki 27. 2. 19, Student - Sloboda 20, Spars - Kakanj 19, Varda HE – Zrinjski 19.30, Bošnjak - Mladost 17.30., Leotar Swisslion - Građanski Bobar (sinoć). 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije