Reagiranje

Traženje alibija za svoje slabosti na račun digniteta NS BiH

siroki zrinjski
11.03.2016.
u 11:00

Povodom priopćenja NK Široki Brijeg, objavljenog u dva navrata nakon utakmice Široki Brijeg – Zrinjski, Nogometni savez BiH želi obavijestiti javnost o slijedećem:

- Izvanredna nogometna predstava, jedna od najboljih u Premijer ligi do sada, pretvorena je u svoju suprotnost zahvaljujući tendencioznom stavu NK Široki Brijeg, koji je i ovaj put razloge za sportski neuspjeh potražio u suđenju, optužujući bez bilo kakvih argumenata predsjednika Elvedina Begića, potpredsjednika Ivana Beusa, kao i članove sudačke organizacije - Salema Prolića, Ibrahima Hasanbegovića i Berislava Markotića.

Indikativni kontekst

Posebno je nerazumljivo i indikativno da se u kontekst utakmice dovode predsjednik i potpredsjednik, koji s tim nemaju apsolutno nikakve veze, osim što se kvalificiraju kao “dežurni krivci“”za sve probleme. Činjenica je da je ova utakmica igrana na teškom terenu, ali i da su, unatoč tome, igrači pružili maksimum, a da je sudac dosudio kaznene udarce i za jednu i za drugu momčad. Tempo utakmice bio je takav da nikako nije mogla biti režirana, čak i da ju je netko htio režirati. Nitko ne spori da su moguće sudačke pogreške, jer se događaju i na najvećim svjetskim i europskim natjecanjima. Bilo ih je i ranije, kada se NK Široki Brijeg nije oglašavao, jer su bile na štetu protivničkih momčadi. Povjerenstvo za suđenje NS BiH je nadležno analizirati i tretirati svaku pogrešku, nepristrano i bez utjecaja rukovodstva Saveza. Svaki klub, ako želi regularnost Premijer lige, pa i NK Široki Brijeg, mora uvažavati samostalnost sudačke organizacije. Dužnosnici NS BiH ne sude, ne izvode jedanaesterce, niti odlučuju o ishodu utakmice. O tome odlučuju nogometaši na terenu. Nakon razmatranja svih činjenica i okolnosti, Povjerenstvo za suđenje NS BiH će utvrditi konačno mišljenje o suđenju na utakmici i o tome informirati javnost. To je jedini teren na kojem se ova “administrativna” utakmica treba igrati. Svjesni situacije i rizika koje donosi skraćenje lige u tekućoj sezoni, NS BiH neće podleći metodama pritiska bilo kojeg kluba.

Neće podleći pritiscima

Naprotiv, za sve neopravdane, neosnovane optužbe bit će pokrenuti stegovni postupci protiv klubova i odgovornih osoba. Oni će morati dokazati svoje tvrdnje koje se u pravilu, kao i u ovom slučaju, zasnivaju na proizvoljnim opservacijama i insinuacijama, a s ciljem traženja alibija za vlastite slabosti na račun svjesnog podrivanja digniteta NS BiH i njegovog rukovodstva.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?