Završni turnir u Lisabonu

Tko će biti prvak Europe? Kladionice tipuju na Guardiolin Manchester City

10.08.2020.
u 21:00

Kako bi se spriječilo širenje zaraze koronavirusom i smanjio broj kontakata i putovanja po Europi UEFA je odlučila da se završni turnir osam najboljih ekipa Starog kontinenta igra u prijestolnici Portugala - Lisabonu.

Dobit ćemo tako završnicu kakvu nismo imali nikada ranije, a Estádio da Luz i Estádio José Alvalade ugostit će Atalantu, PSG, Leipzig, Atletico Madrid, Manchester City, Lyon, Bayern Minhen i Barcelonu. Ovih osam klubova borit će se za titulu prvaka Europe.

Zanimljivo je da čak šest četvrtfinalista nikada nije bilo na krovu Europe, a čast bivših prvaka Starog kontinenta branit će Barcelona i Bayern. S obzirom na to da se ove dvije ekipe sastaju u četvrtfinalu već sada je sigurno da će barem jedan finalist loviti svoju prvu titulu prvaka Europe.

Mnogi su mišljenja i da će se u finalu naći i dva kluba s arapskim vlasnicima (PSG i Manchester City), a drugi opet najviše šanse za titulu Bavarskom velikanu - Bayern Minhenu. Barcelona zbog loših partija u La Ligi pod vodstvom Quiqea Setiena ne smatra se prvim favoritom i upravo zbog toga bi mogla biti izuzetno opasan protivnik za sve. Uostalom, tim koji u svojim redovima ima Lionela Messija može pobijediti bilo koga.

Nogometni romantici voljeli bi da se do titule prvaka Europe domogne neko od autsajdera, a njihov favorit je Atalanta koja je igrala vjerovatno i najljepši nogomet u Seriji A prošle sezone. Ratnički duh Chola Simeonea i njegov Atletico Madrid niko ne smije otpisati, dok se RB Leipzigu i Lyonu daju nešto manje šanse.

Kada su u pitanju najpoznatije svjetske kladionice favorit broj jedan je Manchester City. I čini se kako su bookmakeri tu složni. Kvota na Manchester City kreće se izmešu 3.25 i 3.30 u tri velike svjetske kladioničarske kuće. Drugi favorit je Bayern i kvota na njihovu pobjedu u Lisabonu kreće se između 3.80 i 4.00.

Treći favorit po mišljenju bookmakera je PSG (6.50), a slijede Barcelona (8.00 - 8.50), Atletico Madrid (9.00), Atalanta (10.00 - 12.00), Leipzig (19.00) i Lyon (34.00 - 41.00).

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije