nogomet

Teška sezona očekuje NK Vitez u Prvoj ligi Federacije BiH, ovaj klub više no ikad treba iskrenu podršku

06.08.2018.
u 08:10

Kuda plovi viteški nogometni brod, ili, kako će “zaploviti” već za tjedan dana kada starta Prva federalna liga čiji je član, nakon ispadanja iz Premijer lige, NK Vitez? Pitanje je to na koje je zaista teško dati odgovor, pa i nakon generalne probe koju su Vitežani imali u subotu na Gradskom stadionu u Vitezu, protiv također federalnog prvoligaša Bosne iz Visokog.

Utakmica bez golova

Utakmica je završena bez golova u ravnopravnoj igri a, rekli bismo, zadovoljniji može biti iskusni trener Viteza, Splićanin Vjeran Simunić, a imajući u vidu sve probleme s kojim se susreće otkako je, prije nepunih mjesec dana, stigao u Vitez. A problemi su kasni početak priprema, formiranje momčadi u “hodu”, tijekom priprema, a koje još uvijek traje tjedan dana pred početak prvenstva i nije završeno. S druge pak strane trener Visočana, također iskusni Ivo Ištuk, ima daleko manje problema, igrački i organizacijskih, momčad je trenirao i protekle sezone…

Istina, utakmica protiv Bosne pokazala je kod Vitežana određeni napredak, u zapisniku je trener Simunić ovaj put imao 18 igrača, iako je bila vidljiva neuigranost, a kod nekih igrača i nedovoljna tjelesna pripremljenost. No, svi odreda pokazali su želju, htijenje, požrtvovnost. Trener Simunić je kazao kako je u ovom susretu pokazano pozitivni iskorak njegove momčadi, posebno u odnosu na ranije odigrane pripremne utakmice s Bosnom i Jedinstvom iz Bihaća na turniru u Visokom (porazi s Bosnom od 1:0 i s Jedinstvom 2:0), te s Igmanom iz Konjica prije tjedan dana u Vitezu (0:1). Dodatan problem je, svakako, što generalku nije igrao napadač Tomislav Ivičić zbog privatnih obveza te što još uvijek pravo nastupa nema vratar Antonio Kragić iz Makarske. Jer, Vitez trenutačno nema klasičnog napadača i ima samo jednog, istina dobrog, vratara, mladog Juricu Badrova.

Dečki koji su u Vitez stigli iz raznih krajeva, iz raznih klubova i rangova, još uvijek se upoznaju, nisu uigrani…, no treba reći da pesimizma kod stručnog stožera i dvojice - trojice uglednih Vitežana koji su “stali” uz klub nema, pa i unatoč brojnim problemima koji su ozbiljni, a o onim svakodnevnim da i ne govorimo.

Trebaju podršku

Jasno je kao dan da će ova novoformirana momčad sa samo dvojicom igrača iz proljetne sezone trebati i čvrstu, odlučnu i iskrenu podrška navijača koji se baš i nisu iskazali dolaskom na stadion i utakmicu protiv Bosne koja je imala karakter generalne probe.

- Sad, kao malo kada do sada, potrebna nam je podrška da bar malo čvršće stanemo na noge, a onda će sve biti bolje, sve će krenuti smjerom koji želimo i koji planiramo - kazao nam je jedan od trojice vjernih Vitezu i viteškom nogometu.

Vitez je nastupio u sastavu: Badrov, Gačan, Marković, Fazlić, Đono, Sarvan, Petrović, Bošnjak, Vujica i Bešić, Trako. Još su igrali: Bašović, Čatić, Serlak, Zukro, Đaferović, Mačkić i Kragić.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije