BEZ MILOSTI

Tenisaču izrečena oštra kazna za vrijeđanje sutkinje

11.10.2017.
u 18:45

Fognini je za incident već platio novčanu kaznu od 24.000 dolara tijekom US Opena i bio mu je zabranjen daljnji nastup u New Yorku, a izrečena dodatna kazna je djelomično uvjetnog karaktera

Odbor Grand Slam turnira kaznio je najboljeg talijanskog tenisača Fabija Fogninija sa 96.000 američkih dolara kazne i zabranom nastupa na dva Grand Slam natjecanja od kojih jedan mora biti US Open, zbog ispada i vrijeđanja sutkinje na posljednjem Grand Slam turniru u sezoni. objavio je ITF u srijedu.

Fognini je za spomenuti incident već platio novčanu kaznu od 24.000 dolara tijekom US Opena i bio mu je zabranjen daljnji nastup u New Yorku, a izrečena dodatna kazna je djelomično uvjetnog karaktera.


Naime, ne bude li Fognini u sljedeće dvije godine na Grand Slam turnirima napravio ponovno neki incident, novčana kazna će mu biti smanjena na 48.000 dolara, a neće izgubiti ni pravo nastupa na dva od četiri najveća turnira u spomenutom razdoblju.

U ITF-ovom priopćenju stoji da je Fognini prihvatio ovu odluku i da se na nju neće žaliti te da je izrazio žaljenje zbog svog neprikladnog ponašanja. Talijan je također izrazio uvjerenje kako će ispuniti sve zahtjeve da mu ne bude aktivirana puna financijska kazna i suspenzija s dva Grand Slam turnira.

Kao je to uobičajeno, sav novac koji je prikupljen zbog kršenja pravilnika o ponašanju na Grand Slam turnirima bit će uplaćen u Razvojni Grand Slam fond.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije