"Coaching"

Tenis uvodi novo pravilo koje će razljutiti Federera

Roger Federer
Guliver Image/Getty Images
14.12.2016.
u 08:11

"Ako se to ikad uvede, nadam se da će se dogoditi nakon što ja završim karijeru", poručio je Roger Federer

ATP uvodi novo pravilo u muški tenis - dopustit će trenerima da razgovaraju s igračima tijekom meča. "Coaching" je dosad bio dopušten samo u ženskom tenisu, ali sada je i ATP odlučio dopustiti treneru da jednom tijekom seta siđe na teren i savjetima pomogne svom igraču. 
 
Od 2018. godine to će sigurno biti dopušteno u muškom tenisu, a postoji mogućnost i da trenere na klupama s igračima vidimo već i sljedeće sezone. Ovo pravilo se neće koristiti na najvećim turnirima jer Grand Slamove organizira ITF, a ne ATP i WTA kao ostale turnire, piše Index.hr. 
 
I dok se dosad kažnjavao svaki razgovor tenisača i trenera s tribina, tenisačice trenera mogu pozvati jednom tijekom seta i između setova još od 2009. godine.

"Ako se to ikad uvede, nadam se da će se dogoditi nakon što ja završim karijeru", poručio je Roger Federer, osvajač 17 Grand Slamova.
 
"Mislim da to nije potrebno i nije pravedno. Pa nemaju svi novca za trenera, zar ne? Tenis bi trebao biti sport bez "coachinga". To mi je amaterski potez i nadam se da će od te ideje odustati."
 
Novaka Đokovića, koji je posljednjih godina najbolji tenisač, često su optuživali da je dobivao savjete trenera s tribine. Čak je i njegov bivši trener Boris Becker priznao kako je pronalazio načine da komunicira s njim. 
 
Srpski tenisač je dva puta na Grand Slamovima kažnjen zbog komuniciranja sa svojim trenerima, a on smatra kako je to potrebno jer tako dobiva motivaciju i samopouzdanje. 
 
I Rafael Nadal je nekoliko puta kažnjen jer je od svog trenera Tonija Nadala dobivao savjete tijekom mečeva pa će i njega promjena ovog pravila obradovati. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije