Liga 12

Tek će zadnje kolo dati odgovor tko ide u Ligu 6

29.02.2016.
u 07:00

I nakon odigranog pretposljednjeg kola Lige 12 prvenstva košarkaša Bosne i Hercegovine ne zna se koja će momčad, Široki ili Student, igrati Ligu za prvaka. Širokobriježani su nakon uspjeha u Bijeljini ostali s pobjedom više u odnosu na Studenta koji je na svom parketu pobijedio Slobodu. Široki je u Bijeljini lakše od očekivanog porazio Radnika. Vidjelo se još na završnici kupa da su se Širokobriježani formom digli nakon što su neočekivano ostali bez svog ponajboljeg igrača i tadašnjeg kapetana Novačića.

Odlični Karačić

Mlade snage trenera Damira Vujanovića predvođene odličnim Karačićem potpuno su nadigrale Radnik. Karačić je ubacio svojih rekordnih 33 poena uz pet od sedam pogođenih trica. Odličan učinak imao je i Kovačević ubacivši 21 poen gađajući šest od sedam pokušaja za tricu. Uz njih dvojicu dobru igru pružili su Ćorić, Faber, Segarić i Vranješ. U sastavu domaćina tek nešto bolji od ostalih bio je veteran Tuljković. Student je nadigrao Slobodu i čeka posljednje kolo i definitivan rasplet na vrhu ljestvice. Mostarci predvođeni Rizvićem i Sejfićem, uz dobru pripomoć Smolića, pobijedili su Slobodu u čijim se redovima s 33 ubačena poena isticao centar Sekulović. U derbiju kola Kakanj je na gostovanju pobijedio Spars i kolo prije kraja potvrdio prvo mjesto u Ligi 12. Kakanjci s mnogo širim i jačim rosterom nadigrali su oslabljeni sastav Sparsa, ostvarivši svoj najveći uspjeh u prvenstvu Bosne i Hercegovine. Zrinjski je doživio poraz u Višegradu od otpisane Varde. Mostarci bez nekoliko ključnih igrača u tijesnoj završnici doživjeli su poraz, ali s obzirom da je Varda izgubila prvoligaški status, ishod tog susreta nije im donio bodovni minus za krug natjecanja, Liga za ostanak, u koju se prenose međusobni susreti klubova koji će sudjelovati u tom natjecanju.

Ključna zadnja četvrtina

Bošnjak se na svom parketu sve do posljednje četvrtine susreta dobro nosio protiv momčadi Mladosti. Međutim, posljednju dionicu košarkaši iz Hadžića loše su odigrali što je iskusni sastav iz Mrkonjić Grada jako dobro iskoristio i upisao četrnaestu prvenstvenu pobjedu.

Rezultati 21. kola košarkaške Lige 12: BN Basket – Široki 79:99, Student – Sloboda 87:74, Spars – Kakanj 60:69, Varda HE – Zrinjski 63:60, Bošnjak – Mladost 83:92, Leotar Swisslion - Građanski Bobar 81:66. Poredak: Kakanj 17-4, Leotar Swisslion i Spars 15-6, Mladost 14-7, Široki 12-9, Student 11-10, Sloboda 9-12, Bošnjak 8-13, Zrinjski i Građanski Bobar 7-14, BN Basket 6-15, Varda HE 5-16. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije