Rukomet

Tarabochia: Nikoga se ne bojimo u dodatnim kvalifikacijama za SP

rukomet
19.01.2016.
u 06:45

Muška rukometna reprezentacija BiH pobjedom protiv Litve s 31:22 okončala je prvi dio kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Francuskoj 2017. Izabranici izbornika Dragana Markovića natjecanje u skupini 1 okončali su na prvom mjestu s pet pobjeda i jednim remijem. Ako se pogleda kvaliteta bh. reprezentacije i ostalih u skupini (Slovačka, Litva i Kosovo), onda prvo mjesto nije veliko iznenađenje i bilo je realno očekivati ga, piše Večernji list BiH.

Snaga u kolektivu

Snaga ove momčadi je kolektiv, ali i odlična obrana. Jedan od onih igrača koji je sasvim sigurno zaslužio sve pohvale za pružene igre je Marko Tarabochia, srednji bek BiH i poljske Wisle Plock. Za rođenog Zagrepčanina, čija je majka iz Mostara, ovo je bio prvi put da odigra cijeli ciklus kvalifikacija za BiH. Već je nebrojeno puta izjavljivao kako se nije pokajao što je dio reprezentacije, a svojim igrama, kako u Wisli tako i u dresu BiH, pokazao je kako je reprezentacija dobila rukometaša vrhunske klase.
- Već sam nekoliko puta govorio kako sam u reprezentaciji odlično prihvaćen i to mi je velika čast. Ova reprezentacija ima dušu. Sjajno ozračje vlada u momčadi i nije bilo teško naviknuti se, ističe Tarabochia koji je najbolju izvedbu u dresu BiH pružio u Slovačkoj, kada su zmajevi slavili s 26:24. Igrao je gotovo cijelo drugo poluvrijeme, a njegova prisutnost na terenu mnogo je značila za smireniju i lepršaviju igru bh. vrste, no Tarabochia ističe:
- Drago mi je što mogu pomoći reprezentaciji jer zato sam i prihvatio poziv. Na koji način ću pomoći, to nije važno. Hoće li to biti gol, asistencija, ta spomenuta smirenost, nije mi važno. Imamo odličan kolektiv i svi dišemo kao jedan. Svi igrači koji su na okupljanju žele pružiti maksimum i trudimo se donijeti radost navijačima, ali i uspjeh državnom timu, riječi su Tarabochije koji smatra kako je pobjeda u Slovačkoj i više nego zaslužena, a da su se bh. rukometaši protiv Litve odužili sjajnoj publici u Tuzli.
- Odigrali smo dobru utakmicu, taktički vrlo dobro, a u obrani odlično, tako da Slovaci nisu imali prigoda za doći do željene pobjede od 5 golova razlike.
Protiv Litve smo igrali revijalni susret, ali bilo je lijepo pobijediti i kvalifikacije završiti bez poraza. Morali smo se i odužiti fenomenalnoj publici u Tuzli jer nas je bodrila u svakoj utakmici od prve do posljednje minute i taj osjećaj se ne može opisati, kazao je Tarabochia koji ističe kako se ne trebamo plašiti protivnika u dodatnim kvalifikacijama, kojeg ćemo saznati 30. siječnja.

Vjera u sebe

- Pokazali smo kvalitetu i izdigli se iznad reprezentacija u rangu Slovačke i Litve. Sad možemo u miru čekati završetak Eura u Poljskoj i vidjeti potencijalne protivnike. Kako je rekao izbornik Marković, ne bojimo se nikoga, ali će se bilo tko od protivnika namučiti protiv nas.
To su dva susreta i treba se mnogo čimbenika poklopiti kako bismo prošli na SP, ali vjerujemo u sebe i sigurno ćemo dati maksimum tko god bio protivnik, a ne sumnjam i da će nas navijači podržati, završio je Tarabochia.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije