započeli sezonu s mnoštvom aktivnosti

Taekwondo klub Cro Star priprema se za turnire

28.01.2023.
u 15:35

Organizirali su predavanje o zdravoj prehrani, a predavačica je bila Nevena Pandža koja je objasnila najvažnije stavke u zdravoj prehrani djece

Mostarski Taekwondo klub Cro Star započeo je sezonu s mnoštvom aktivnosti. Treneri kluba Klaudia Marić, Boris Knezović i Teo Jergović uspješno su stekli trenerske licencije za 2023. godinu. Trenerski seminar održao se u Sarajevu u organizaciji Taekwondo saveza BiH. Predavanja su održali: Renata Crkvenac, prof. dr. Safet Kapo (model planiranja i programiranja uspješnosti), dr. Danijel Bursać (parataekwondo), mr. sc. Edin Krupalija (primjena suhe punkcije u sportu), a praktični dio je vodio Viktor Romančuk.

Teorijski i praktični dio održali su se u hotelu Hollywood. Nakon trenerskog seminara u Sarajevu se održalo i polaganje za crne pojaseve pred ispitivačkim povjerenstvom Taekwondo saveza BiH. Iz mostarskog Cro Stara za crni pojas uspješno je položio Antonio Rezo. Ispitivačko povjerenstvo Saveza ispitivalo je ručne i nožne tehnike, atraktivne leteće tehnike svojstvene taekwondou, forme, sparing, samoobranu i razbijanje dasaka.

- Antonio Rezo bio je odličan u svim segmentima polaganja te je zasluženo položio za crni pojas 1. dan. Antonio je aktualni državni prvak koji je pozvan i na okupljanja taekwondo reprezentacije BiH - rekla je trenerica Klaudia Marić.

Nakon spomenutih događaja u Sarajevu, treneri Cro Stara u četvrtak su organizirali predavanje o zdravoj prehrani. Predavačica je bila Nevena Pandža koja je objasnila najvažnije stavke u zdravoj prehrani djece općenito, a potom je dala vrlo korisne savjete o zdravoj prehrani sportaša, što jesti kad se putuje na turnir ili dok turnir traje. Izdvojila je hranu i pića koja nisu poželjna za djecu.

- Predavanje o zdravoj prehrani organizirali smo u dvorani našeg kluba. Od srca zahvaljujemo Neveni Pandži koja nam je dala mnoštvo savjeta, prijedloge za užinu u školi, objasnila nam je koja će hrana djeci dati dovoljno energije za vrijeme treninga i turnira te kako se hraniti kad se mora održavati kilaža za vaganje na turniru. Ovom predavanju nazočilo je oko 55 roditelja i djece - dodala je trenerica kluba Klaudia Marić. Ekipa Cro Stara nastavlja s pripremama, a uskoro počinju i turniri. 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije