Konferencijska liga

Tabaković u 94. minuti srušio Borac u Beču!

Sportsport
27.07.2023.
u 22:32

U Beču je Austria kao veliki favorit ugostila ekipu Borca iz Banja Luke u prvoj utakmici drugog petkola Konferencijske lige, a susret je okončan pobjedom 1:0 domaće ekipe. Od samog početka uslijedio je pritisak domaćih igrača, da bi Harisu Tabakoviću u sedmoj minuti zbog nedozvoljene pozicije poništili pogodak.

U 20. minuti se tresla mreža Austrije, no Lukić je prije postizanja pogotka bio u nedozvoljenoj poziciji, piše Sportsport.ba.

U 22. minuti jako opasan napad Austrijanaca, ali je Ćetković izbacio u korner nakon udarca Jukića. Najbolja prilika viđena je u 32. minuit. Tabaković i Haland su pokušali u dva navrata matirati Ćetkovića, koji je spasio svoj tim.

Borac je u završnici mogao do vodstva. Dva puta je prijetio Cortes, ali Kolumbijac nije imao ni sreće. Na početku drugog dijela Fritz je zaprijetio Banjolučanima, a u 58. minuti Ćetković maestralno brani udarac Jukića.

U 70. minuti Fritz je dobro pucao, ali je stativa bila saveznik bh. predstavniku. U 80. minuti kontra tima Vinka Marinovića, na kraju je Kulašin imao veliku priliku, ali je ipak Fruchtl obranio uz pomoć obrane. Nedugo nakon toga velika prilika za Austrijance, no Ćetković je pokazao sve golmanske kvalitete i bez dileme je bio igrač utakmice u Beču. 

Ipak, gosti nisu do kraja izdržali. U 94. minuti Haris Tabaković, koji je bio nevidljiv do samog kraja, nakon ubačaja Huskovića pogađa za slavlje domaće ekipe koja na uzvratnu utakmicu ide s prednošću od jednog gola.

Iako je Austria bila očiti favorit, istina i bolja na terenu, stječe se dojam da je ovo rival protiv bh. ekipe svakako mogu igrati, što je večeras pokazao i Borac.

Banjolučani su daleko od "malog čuda" i trećeg pretkola, ali uoči uzvratne utakmice za sedam dana na Gradskom stadionu u Banja Luci mogu biti zadovoljni i optimisti.

Ovog vikenda kreće prvenstvo Bosne i Hercegovine, ali Borac je otkazao svoju utakmicu na Pecari sa Širokim Brijegom kako bi se što bolje spremio za uzvratnu utakmicu u Europi.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?