Prva liga FBiH, 17 kolo

Svih 5 vodećih klubova s ljestvice su domaćini

12.03.2016.
u 09:00

Prošlo, 15. kolo, nije obilovalo pogocima (samo 11), ali još je gore da čak 10 momčadi ni jednom nije treslo mrežu protivnika. Kuriozitet je da su 4 susreta završila 0:0. Ovaj put bit će sigurno “berićetnije”. Vodeći Metalleghe u sjajnoj je prigodi zadržati 4 boda prednosti, možda je i uvećati. Jajčani su opet domaćini, ovaj put Branitelju, koji je proljeće počeo slabo. Odigrao je u Rodoču 0:0 protiv otpisane Sloge. Zvijezda se popela na 2. mjesto, s nadom da će do kraja biti i prva. Za početak (premijerligaške) putanje, trebat će joj bodovi u Novom Travniku. No, i Novotravničanima su bodovi su neophodni, kako bi zadržali bilo kakve izglede za ostanak. Orašju u Sanskom Mostu nije uspjelo uzeti više od boda...

Labudovi će ugostiti lampaše iz Ljubuškog, od mnogih davno prežaljenu Slogu, zimus još igrački oslabljenu. Ipak, Ljubušaci još spominju ostanak, osobito nakon što su protiv Branitelja osvojili bod u gostima. Nadaju se ostati neporaženi i uz Savu. Susjedi s juga Čapljina i Gošk domaćini su i nadaju se pobjedama. Na Bjelave stiže Radnički, “izmučen” kupskim naporima u srijedu (poraz kući 0:2 protiv Radnika).Čapljinu bi pobjeda održala pri vrhu, s izgledima u borbi za naslov. Gošk na Podavali ugošćuje Rudar koji stiže željan bodova. Goražde čeka Bosnu i kao domaćin očekuje bodove. Budućnosti stiže “stari neprijatelj” Jedinstvo, s kojim je puno puta ratovala i za naslove i za ostanak.

Banovićani su još u borbi za naslov, Jedinstvo u opasnoj zoni. Bratstvo je na granici opasne zone, iz koje će pobjeći ako svlada slabi Podgrmeč. Ako je slab jer i Sanjani imaju svoje adute i planove. Sigurno je jedno - iz lige će ispasti najmanje šest klubova, u nekim varijantama šest, sedam osam, čak i devet!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?