hšk zrinjski

Sve kombinacije nastranu, Mostarcima danas treba pobjeda

27.04.2019.
u 10:30

Po mnogo čemu utakmica protiv Mladosti za Zrinjski danas će biti ispit zrelosti. Mostarci su u prethodnom kolu bili sigurni protiv Slobode, u situaciji su da moraju pobjeđivati, a uz to čekati eventualni kiks Sarajeva ako žele zadržati izglede za osvajanje naslova prvaka. Sarajevo Zrinjskom bježi velika četiri boda, a utakmica do kraja prvenstva je sve manje... Koliko god Zrinjski bio u poziciji da momčad i nema neki rezultatski pritisak, svaka iduća utakmica ipak je prilika za Mostarce.

Pobjeda donijela mir

Pobjeda Zrinjskog protiv Slobode, tvrdi strateg plemića, donijela je njegovoj momčadi mir. Za razliku od mnogo momčadi u Premijer ligi, Mostarci zbog šireg igračkog kadra mogu biti u prednosti nad ostalima kada se utakmice igraju u ritmu srijeda - subota. Pokazali su to protiv Slobode jer su kolo ranije igrali zahtjevan derbi protiv Širokog Brijega, a protiv Slobode nije se osjetio manjak snage. Ipak, protiv Mladosti na gostujućem terenu Mostarci su se redovito mučili kada su osvajali bodove. Ova momčad bez previše potrošnje u prošlom kolu izgubila je na gostovanju kod Sarajeva i sada će protiv aktualnog prvaka sigurno željeti popraviti dojam. Svjestan je Baka kako njegovu momčad očekuje teška utakmica.

- Daleko od toga kako će to biti lagan posao za nas. Dapače, mislim kako će to biti vrlo teška utakmica jer je momčad Mladosti kvalitetna te momčad posebno dobro igra na svom terenu. Imaju i niz pojedinaca koji su zaista kvalitetni i tehnički i inteligencijom, pa nas zato očekuje teška utakmica. Rezultat protiv Slobode dao nam je određeni moral i snagu da se vratimo s tri boda kako bi nas donekle ostavila u mogućnosti da se borimo za 1. mjesto - rekao je Slišković.

U kombinacijama za utakmicu nema kapetana Pere Stojkića zbog žutih kartona, dok je izvan konkurencije i Amer Bekić koji sanira ozljedu. Svi ostali u konkurenciji su za ovu utakmicu.

- Ostali su svi zdravi, spremni i imamo 24 nogometaša pa ćemo odlučiti nakon posljednjeg treninga tko će sve putovati u Kakanj - tvrdio je prvi čovjek mostarske struke.

Teško bi bilo pogoditi u kakvom će sastavu danas izaći plemići, s obzirom na gust ritam utakmica očekivati je i neke svježe igrače. Mi ćemo pretpostavit početnih 11: Brkić - Galić, Jakovljević, Barišić, Rugašević - Pezer, Čirjak, Rustemović, Šovšić - Bencun, Mandić. Pretpostavljamo kako bi Slišković mogao izvesti postavu s nekoliko poletnijih igrača Zrinjskog s obzirom na to da je Mladost momčad koja je poznata upravo po čvrstini, a Zrinjski ima nekoliko kreativnih i brzih igrača koji im mogu napraviti probleme s bržom igrom.

Traži se dobar pristup

Ipak, struku Zrinjskoga najviše zanima pristup jer u kakvoj god Zrinjski postavi izađe, uz pravi pristup, trebao bi biti favorit.

- Pitat će se nešto domaćin na ovoj utakmici, ali i ako mi uđemo u utakmicu kvalitetno od prve do posljednje minute, vjerujem kako se mi možemo zadovoljno vratiti u Mostar - dodao je Slišković, koji je kazao kako njegova momčad nema posebnoga manevarskog prostora na ovoj utakmici.

- Kod pojedinaca se pojavio određeni umor zbog konstantnog igranja, ali nismo baš u prilici da posebno kombiniramo na ovoj utakmici. Vjerujem kako će oni koji istrče na teren dati svoj maksimum i istrčat ćemo s najkvalitetnijom momčadi koju imamo u ovom trenutku - zaključio je Baka.

Sve kombinacije nastranu, Zrinjskom danas (17 sati) treba pobjeda ako želi na pravi način nastaviti potjeru za Sarajevom. Mostarci ne igraju na nekoj zavidnoj razini.

Istina, uglavnom pobjeđuju, ali nekako se stječe dojam kako ova momčad uskoro može pokazati i bolju igru.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?