Košarka

Svaka država u drugoj ABA ligi imala bi dva predstavnika

19.06.2017.
u 12:00

Nakon što je dogovoreno kako će regionalna ABA liga u slijedećoj sezoni imati dvanaest klubova, dva manje nego prošle godine, na nedavnoj Skupštini ABA lige održanoj u Zagrebu, govorilo se o realizaciji ideje o pokretanju druge ABA lige.

Istina, i prije se govorilo o takvoj mogućnosti, međutim, do same realizacije još nije došlo. Hoće li se krenuti s drugim regionalnim košarkaškim projektom, znat će se u slijedećem mjesecu kada će se održati Skupština regionalne ABA lige. Na toj Skupštini utvrdio bi se kalendar natjecanja, propozicije i sudionici.

Interes u BiH

Još ranije se spominjala mogućnost da svaki regionalni savez koji ima predstavnike u regionalnoj ABA ligi, u drugu ligu tog natjecanja dadne po dva kluba. Prema dosadašnjim informacijama najviše zainteresiranih klubova ima Bosna i Hercegovina. Već su za takvim natjecanjem želju iskazali Zrinjski, Široki, Sloboda, Bosna, Mladost i Leotar, a sama liga brojala bi dvanaest klubova. Stoga, ako i dođe do pokretanja takvog natjecanja, dva kluba iz Bosne i Hercegovine za sudjelovanje bilo bi vrlo teško odrediti. Ako se uzme nekakva tradicija onda bi na prvom mjestu bio Široki, klub koji je od osamostaljenja Bosne i Hercegovine osvajao najviše naslova prvaka i pobjednika kupa, po devet puta. Pored toga klub iz Širokog Brijega dugi je niz sezona i nastupao u regionalnoj ABA ligi. Tu je i Bosna, koja je nekoliko puta bila i prvak Bosne i Hercegovine i osvajač kupa, ali i s tradicijom povijesnog europskog prvaka iz 1979. godine. Svoje adute imaju i Zrinjski, Sloboda, pojedini klubovi iz Republike Srpske.

Zanimljivije natjecanje

I drugi košarkaški savezi koji čine ABA ligu vide svoje klubove u tom natjecanju. Iz Hrvatske bi igrali Šibenik, Split, iz Makedonije Rabotniči, srbijanski klubovi Borac iz Čačka i drugi.

Takvo košarkaško natjecanje bilo bi još zanimljivije jer bi najveći dio troškova podmirivala sama regionalna ABA liga, pa bi takvo natjecanje bilo mnogo jeftinije nego sudjelovanje u domaćim prvenstvima. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije