Prvenstvo BiH u taekwondou

Sudjelovalo 266 boraca iz 23 kluba, domaćinu pripala tri pojedinačna i jedan ekipni naslov

24.03.2016.
u 11:00

Državno prvenstvo BiH bilo je istinski spektakl amaterskog sporta kakav je taekwondo u BiH

Taekwondo klub Čapljina bio je domaćin državnog prvenstva, koje je održano u Gradskoj sportskoj dvorani. Nastupili su predstavnici 23 kluba iz BiH s ukupno 266 natjecatelja. Bio je to rijetko viđeni dekor od šarenila u dvorani i oko nje, u kojoj se u svakom trenutku od 9 pa do 22 sata navečer nalazilo nekoliko stotina ljudi - boraca, trenera, sudaca, članova Organizacijskog odbora, rodbine, prijatelja, gostiju i gledatelja. Državno prvenstvo BiH bilo je istinski spektakl amaterskog sporta kakav je taekwondo u BiH. Sudionici su stigli iz svih dijelova zemlje, a sve njih ujedinila je želja za uspjehom. Naravno, bilo je zadovoljih i nezadovoljnih – nastupom, sudačkim odlukama ili nečim trećim.

Uglavnom, oni koji su se predali de Coubertinovom – važno je sudjelovati, prošli su najbolje. Na svečanosti otvaranja sudionike natjecanja pozdravili su Željko Bonić, pomoćnik načelnika Smiljana Vidića, za društvene djelatnosti općine Čapljina, i August Orlović, predsjedatelj Predsjedništva Taekwondo saveza BiH. Po završetku natjecanja Željko Vego, predsjednik i trener TK Čapljina, bio je kratak: - Teško je organizirati ovakva natjecanja. Puno je posla u pripremi, a još više obveza kad natjecanje počne. Mi smo mali klub, djelujemo nepune tri i pol godine, ali smo shvatili da nam ovakva manifestacija može biti veliki poticaj u radu, kazao je Vego. Satisfakcija domaćinu je i rezultatski uspjeh. TK Čapljina dobio je 3 pojedinačna državna prvaka te jedno ekipno priznanje. Pojedinačni prvaci su Romano Arar u konkurenciji mlađih kadeta te Tomislav Tošić i Josip Nikšić u kadetskoj konkurenciji. Domaći su iznenadili u kadetskoj konkurenciji u kojoj su uz dva prva, tri druga i jedno treće mjesto, ekipno bili prvi. Taekwondo u Čapljini prije i poslije državnog prvenstva nije isti. Prije prvenstva mnogi nisu imali prilike vidjeti kako izgleda natjecanje u tom športu, no sada je mnogo toga jasnije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?