Sudionicima kampa u Jajcu znanje prenose bh. reprezentativac Marko Panić i velika rukometna imena

09.07.2024.
u 21:30

Jajce je postalo epicentar rukometnih aktivnosti u Bosni i Hercegovini ugostivši “Handball camp Marko Panić”. Kamp koji nosi ime po poznatom rukometašu francuskog Montpelliera Marku Paniću, rođenom u Jajcu, održava se od 7. do 13. srpnja i obećava šest dana intenzivnog treninga i zanimljivih aktivnosti za 80 mladih sudionika. Organizatori kampa su svim sudionicima poželjeli sreću, zabavu i uspjeh tijekom boravka. Kamp je otvoren za dječake i djevojčice u dobi od 12 do 18 godina, a svi sudionici smješteni su u prelijepom ambijentu hotela Plivsko jezero.

– Nakon dugih priprema u Jajcu je počeo kamp, a svi sudionici su uspješno stigli. Prvi dan je protekao u upoznavanju s trenerima i članovima Organizacijskog odbora, kao i s planom rada. Održali smo treninge za tri starosne skupine - kazao je Marko Panić, glavni organizator i osnivač kampa. Sudionici dolaze iz rukometnih sila kao što su Njemačka, Švedska i Francuska, ali i iz Italije, Poljske, Norveške, Bjelorusije, kao i iz naše zemlje. Ovaj kamp je možda prvi te vrste u BiH.

– Dan smo završili zajedničkom večerom i slobodnim aktivnostima. Već prvog dana djeca su pokazala veliko oduševljenje, unatoč tome što smo im ograničili uporabu mobitela samo za javljanje roditeljima. Osim sportskog dijela, želimo ih potaknuti na zdrav način života i vraćanje pravim vrijednostima, prvenstveno druženju i stvaranju novih prijateljstava. Vjerujem kako će se svi dobro osjećati na kampu i kako će uživati u ljepotama Jajca - istaknuo je on.

Na kampu su nazočni vrhunski treneri i instruktori s bogatim iskustvom u rukometu. Osim Marka Panića, sudionici će imati priliku učiti od bivših bh. reprezentativaca kao što su Edin Bašić i Petar Jokanović te Stanko Sabljić, Alen Poričanin i Salim Bakhsh. Posebni gosti kampa su Ivan i Igor Karačić.

Iskustvo u suđenju rukometnih utakmica na djecu prenijet će i profesionalni rukometni sudac Dalibor Jurinović, također rođen u Jajcu, dugogodišnji sudac Europskog rukometnog saveza (EHF). Pored njega će biti i Sandro Smajlagić iz Jajca, koji ima iskustvo u suđenju na europskoj razini i u švedskim ligama. Za završetak kampa planiran je mini turnir kako bi polaznici mogli pokazati svoje vještine u natjecateljskom okružju. Posebni gosti turnira bit će muška i ženska kadetska reprezentacija Bosne i Hercegovine. Utakmice će imati humanitarni karakter, a sav prihod od prodaje ulaznica bit će doniran Javnoj kuhinji u Jajcu i Udruzi za pomoć osobama s poteškoćama u razvoju “Vodopad ljubavi”. Ovaj kamp pruža jedinstvenu priliku mladim rukometašima za učenje od najboljih, stvaranje novih prijateljstava i razvoj vještina u inspirativnom okružju. Jajce se još jednom potvrđuje kao važna točka na sportskoj karti okružja, spremna pružiti vrhunsko sportsko iskustvo svim sudionicima. Podsjećamo, prošle godine kamp je ugostio poznata imena poput francuskog reprezentativca i olimpijskog prvaka Huga Descata te europskog prvaka Stasa Skubea.

Rukometni klub Jajce, u kojem je proslavljeni bh. reprezentativac Marko Panić započeo svoju karijeru, djeluje kao suorganizator kampa uz potporu Općine Jajce i drugih sponzora. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije