Danas (18 sati) odluka o pobjedniku Kupa BiH između Zrinjskog i Borca

Sudac Peljto “nagovijestio” poštenu utakmicu u B. Luci

storyeditor/2024-05-22/bbb.png
23.05.2024.
u 15:45

Zrinjski danas (četvrtak) igra utakmicu sezone. Mostarci gostuju u Banjoj Luci kod Borca u uzvratnom susretu finala Kupa BiH (18 sati), piše Večernji list BiH.

Nogomet u drugom planu

Borac se bori za dvostruku krunu, dok Zrinjski na neki način nastoji spasiti sezonu te se dokopati trofeja u Kupu. Iako Zrinjski ima pogodak prednosti iz prvog susreta finala Kupa (1:0) te je u dobroj formi, realno je na ovoj utakmici Borac u prednosti. Treba biti otvoren i reći - ako Borac bude imao sudačku protekciju kao na posljednjoj utakmici u prvenstvu protiv Igmana, kada je ova momčad potvrdila naslov prvaka, onda Zrinjski nema nikakve izglede. Jako je poražavajuće za bh. nogomet uopće kada se vijesti o delegiranju sudaca čekaju s više žara od vijesti o stanju u momčadima ili, eventualno, o ozlijeđenim igračima. Onog trenutka kada je za današnju utakmicu delegiran sarajevski sudac Irfan Peljto, bespućima internetskog bh. prostora odjeknulo je: “Pa ovo bi mogla biti i poštena utakmica...”.

Poražavajuće za sve djelatnike u bh. nogometu je to što teme “nogomet; utakmica; taktika; igrači” na red dolaze tek naknadno umjesto da su u prvom planu. Bez obzira na način na koji je Borac došao do naslova prvaka, Vinko Marinović napravio je hvalevrijedan uspjeh, prvi je domaći trener koji je naslov prvaka osvajao s trima različitim premijerligašima - Zrinjskim, Sarajevom i sada s Borcem, a takvo što nije pošlo za rukom ni jednom bh. stručnjaku. Marinović se puno prije morao svrstavati u onu skupinu kandidata kada NS BiH traži novog izbornika BiH, ali, kao i uvijek, izgleda kako će se kvaliteta najboljih s bh. terena ipak više cijeniti negdje u inozemstvu nego u domaćoj nogometnoj “močvari”.

- Nemamo mnogo vremena, ali što je, tu je. U ova dva dana idemo se pripremiti što bolje za finale Kupa - kazao je kratko Marinović neposredno nakon utakmice na kojoj je njegov klub potvrdio naslov prvaka.

U taboru Zrinjskog svjesni su kako bi im novi trofej mnogo značio.

- Sve je spremno za spektakl, stadion će biti ispunjen, a igraju dvije najbolje momčadi u državi. Imamo 1:0 iz prve utakmice, ali trebamo hrabro odigrati... Zrinjski je imao fenomenalnu sezonu, igrana je skupina Konferencijske lige, bili smo drugi u ligi i bilo bi sjajno kada bismo se časno oprostili od sezone. Navijači koji nas svugdje prate zaslužili su proslaviti trofej. Naravno, i za klub jer svaki trofej je vrijedan - kazao je jučer trener Zrinjskog Željko Petrović.

Plemići na ovoj utakmici neće biti kompletni. Naravno, uz već ranije puno puta spominjanog Bilbiju koji se oporavlja od operacije, još je tu nekoliko “načetih” igrača upitnih za utakmicu.

Odlučivat će detalji

- Ponosan sam na ove igrače jer čak i oni koji su ozlijeđeni žele ići te dati maksimum koliko god mogu. To samo govori o karakteru ekipe i zaslužili su da nosimo pehar u Mostar - dodao je Petrović.

U Zrinjskom očekuju protivnika koji će od prve minute krenuti na njihov gol. Trener Petrović kazao je nekoliko puta kako od svojih nogometaša, prije svega, očekuje pametnu igru.

- Moramo biti pametni, ne smijemo praviti pogreške i častiti protivnika. Mislim da će detalji odlučivati, kako pozitivni tako i negativni - zaključio je trener Plemića.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije